سال انتشار: 1398
محل انتشار: یازدهمین همایش سراسری بهداشت و ایمنی کار
کد COI مقاله: NCOHS11_242
زبان مقاله: فارسی
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی مواجهه رانندگان اتوبوس های شهری بجنورد با ذرات قابل استنشاق (PM10)
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: آلودگی هوای شهری به عنوان بدترین مشکلات آلودگی های سمی جهان شناخته شده است. افزایش خودروهاو ترافیک در مناطق شهری، منبع اصلی ذره ای است که مسافر و رانندگان تحت تاثیر قرار می گیرند. مطالعات مشابه بر رویمواجهه رانندگان اتوبوس با ذرات قابل استنشاق نشان داد، میزان ذرات در ماه های مختلف، متفاوت و در فصول پاییز وزمستان بیشتر بود. بررسی میزان تماس با ذرات قابل استنشاق PM10 در اتوبوس های شهری در تمام فصول سال و در سهنوبت و مقایسه با استانداردهای جهانی و ارایه راهکارهای مناسب جهت حفظ سلامتی و کنترل آلودگی ها در داخل فضایاتوبوس از اهداف این مطالعه می باشد.مواد و روش ها : این مطالعه توصیفی- تحلیلی در بین اتوبوس های شهر بجنورد انجام گرفت. نمونه برداری در دو مسیر از مسیرهای اصلی شهر صورت پذیرفت. جهت اندازه گیری ذرات معلق از دستگاه Haz Dust و همچنین روش 500 NIOSHاستفاده شد. جهت اندازه گیری، ست نمونه برداری در محدوده تنفسی راننده اتوبوس جهت نمونه برداری فیکس شد و بااستفاده از ایمپکتور 10 و فیلتر تفلونی مقادیر آلاینده ها از روی دستگاه قرائت گردید. پمپ نمونه برداری با استفاده از فلومترحباب صابون قبل از نمونه برداری کالیبره گردید. نمونه برداری ذرات در مسیرهای رفت و برگشت و در سه نوبت صبح، ظهر وعصر و همزمان با شروع کار و تعطیلی مدارس به صورت چرخشی انجام شد. مقادیر با آزمون های آماری t مستقل و آزمون منویتنی توسط نرم افزار آماری SPSS (ورژن 16) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها: بیشترین غلظت ذرات فصل بهار در ظهر فروردین ماه در مسیر ملکش به جوادیه با مقدار 5130 میکرو گرم بر مترمکعب و در نوبت ظهر مرداد ماه فصل تابستان، مسیر فرودگاه- شهربازی بیشترین غلظت ذرات با مقدار 4859 میکروگرم بر متر مکعب مشاهده گردید. درنوبت عصرمهرماه فصل پاییز میزان غلظت ذرات 1148 میکروگرم بر متر مکعب گزارش شد.بیشترین غلظت فصل زمستان مربوط به بهمن ماه در نوبت صبح با مقدار 4111 میکروگرم بر متر مکعب بدست آمد. بینمیانگین غلظت ها در فصل تابستان با زمستان در صبح و عصر تفاوت معنی دار آماری مشاهده شد و بین سایر فصل ها با همتفاوت معنی دار آماری مشاهده نگردید.نتیجه گیری: نتایج نشان داد در شش ماهه اول سال غلظت ماکزیمم ذرات بیشتر از شش ماهه دوم سال بود بطوریکه فضایداخل اتوبوسی که در مسیر ملکش به جوادیه تردد داشت دارای بیشترین غلظت ذرات PM10 با مقدار μg/m35130 درفروردین ماه بود. مسیر ملکش- جوادیه به لحاظ شهری نسبت به مسیر فرودگاه- شهربازی دارای بافت قدیمی بوده و یکی از دلایلی که غلظت ذرات معلق در مسیر ملکش- جوادیه بالا بود. از پیشنهادات این مطالعه خروج خودروهای فرسوده از روند حمل و نقل در سطح شهر، برخورد جدی با خودروها و موتورسیکلت های دودزا، مهندسی بهتر جاده و نوسازی دائمیمسیرهای حمل و نقل می باشد.
کلیدواژه ها:
رانندگان، ذرات معلق، آلودگي هوا، ترافيك، ايمپكتور
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1014507/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:سپاهی زوارم، فائزه و مهری، حمیدرضا و زارع سخویدی، محمدجواد و اسماعیل زاده کواکی، مرتضی و فرامرزی کوهسار، میثم و حسن زاده، فاطمه،1398،بررسی مواجهه رانندگان اتوبوس های شهری بجنورد با ذرات قابل استنشاق (PM10)،یازدهمین همایش سراسری بهداشت و ایمنی کار،تهران،،،https://civilica.com/doc/1014507
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1398، سپاهی زوارم، فائزه؛ حمیدرضا مهری و محمدجواد زارع سخویدی و مرتضی اسماعیل زاده کواکی و میثم فرامرزی کوهسار و فاطمه حسن زاده)
برای بار دوم به بعد: (1398، سپاهی زوارم؛ مهری و زارع سخویدی و اسماعیل زاده کواکی و فرامرزی کوهسار و حسن زاده)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
نوع مرکز: علوم پزشکی
تعداد مقالات: 389
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- تاثیر شبکه های مجازی بر روی میسان افت تحصیلی دانش آموزان دختر دبیرستانی
- بررسی نقش هورمون کنادوتروپین و عملکرد ژن های موثر در مراحل تکوین لقاح آزمایشگاهی
- بررسی ارتباط بین سطح هموگلوبین سه ماهه ی اول و دوم بارداری با بروز پره اکلامپسی
- مقایسه ی روش آموزشی مساله محور با روش استاد محور در تدریس درس (ایمنی در صنعت گروه مهندسی بهداشت حرفه ای)
- تاثیر آموزش کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی بر کاهش فرسودگی تحصیلی و افزایش بهزیستی تحصیلی دانشجویان
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.