ارائه چارچوب پیشنهادی برای برنامه درسی کار و فناوری مقطع متوسطه اول با تاکید بر الگوی کلاس معکوس

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش در برنامه ریزی درسی، دوره: 16، شماره: 61
  • کد COI اختصاصی: JR_JSR-16-61_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 302
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا ابوالحسنی

دانشجوی دکتری تخصصی برنامه ریزی درسی، دانشکده روان شناسی علوم تربیتی، دانشگاه تهران، تهران، ایران.

سعید صفایی موحد

استادیار دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی، دانشگاه تهران، تهران، ایران.

چکیده

پژوهش حاضر با هدف ارائه و تبیین چارچوب پیشنهادی برنامه درسی کار و فناوری مقطع متوسطه اول بر اساس الگوی کلاس معکوس صورت گرفت. روش پژوهش، کیفی از نوع دلالت پژوهی است؛ زیرا دلالت هایی از نظریه کلاس معکوس برای ارائه چارچوب برنامه درسی کار و فناوری استفاده شده است و از نظر هدف کاربردی است. حوزه پژوهش تمامی متون علمی مربوط به الگوی یادگیری معکوس است و از روش نمونه گیری ملاک محور بهره برده شد. ملاک های مورد نظر برای انتخاب نمونه عبارت اند از: متون الگوی یادگیری معکوس، مقالات منتشر شده از سایت های معتبر که همچنین در 5 سال اخیر به انتشار رسیده باشند. روایی این پژوهش توسط استادان علوم تربیتی دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران بررسی و مورد تایید قرار گرفت. پژوهش حاضر به مطالعه مبانی نظری الگوی کلاس معکوس پرداخته و دلالت های آن را در چهار حوزه اهداف که عبارت اند از (تقویت شناخت سبک یادگیری، مهارت حل مسئله، خلق عادات ذهنی نظیر کنجکاوی و ایجاد توانایی بهره گیری از مهارت های ارتباطی)، محتوا (بر اساس ملاک هایی مانند سبک یادگیری متفاوت دانش آموزان، دانش آموزمحوری، مسئله محوری، خودآموز بودن و قابلیت چندرسانه ای انتخاب شود)، برای راهبردهای تدریس از روش هایی با عنوان (روش تدریس حل مسئله، تفکر خلاق، کار گروهی، بحث گروهی، آموزش انفرادی و آموزش برنامه ای و روش تدریس نمایشی را می توان استفاده کرد) و در ارزشیابی برنامه درسی کار و فناوری (از ارزشیابی اصیل استفاده شود که اجازه خودسنجی به دانش آموز دهد) ارائه شد.

کلیدواژه ها

الگوی آموزشی, برنامه درسی کار و فناوری, کلاس معکوس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.