بهبود خواص سطحی سرمت های WC-Co با تغییر بایندر و کنترل اندازه دانه

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: بیستمین همایش ملی مهندسی سطح و اولین کنفرانس آنالیز تخریب و تخمین عمر
  • کد COI اختصاصی: ISSE20_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 502
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید محمد مستولی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، دانشکده مهندسی مواد

غلام حسین برهانی

دانشیار، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، دانشکده مهندسی مواد

مرتضی هادی

مهندسی مواد، دانشکده فنی و مهندسی گلپایگان، گروه مهندسی مواد و متالوژی (استادیار)

هادی کریمی

محقق، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، دانشکده مهندسی مواد

چکیده

در این تحقیق به بررسی تاثیر تغییر بایندر و افزودن ذرات ممانعت کننده رشد دانه کاربید وانادیوم بر روی کامپوزیت های کاربید تنگستن پرداخته شده است. سختی، چقرمگی شکست و رفتار سایشی کامپوزیت تجاری WC-Co با کامپوزیت های WC-FeAl بدون ممانعت کننده و با ممانعت کننده رشد دانه کاربید وانادیوم مورد بررسی قرار گرفت. نمونه های بالک WC-FeAl به روش تف جوشی پلاسمای جرقه ای تولید شده است. نتایج بدست آمده نشان داد استفاده از بایندر آلومیناید آهن در مقایسه با کبالت باعث افزایش سختی کامپوزیت کاربید تنگستن شده است و همچنین افزودن ذرات ممانعت کننده رشد دانه باعث کاهش اندازه دانه برای نمونه حاوی بایندر آلومیناید آهن نسبت به نمونه بدون ممانعت کننده شده است. اندازه دانه نمونه با بایندر آلومیناید آهن به همراه ممانعت کننده کاربید وانادیوم برابر با 511 نانومتر و سختی برابر با 2010 ویکرز به دست آمده است. همچنین چقرمگی شکست کامپوزیت حاوی ذرات ممانعت کننده برابر با 11/824 مگاپاسکال بر مجذور متر بوده که نسبت به نمونه های دیگر دارای مقادیر بیشتر می باشد. استفاده از بایندر آلومیناید آهن بجای کبالت و همچنین استفاده از ممانعت کننده رشد دانه در کامپوزیت کاربید تنگستن به دلیل افزایش همزمان سختی و چقرمگی شکست باعث بهبود خواص سایشی است. نتایج آزمون سایش نشان داد که نزخ سایش ویژه برای نمونه ها ، WC-FeAl، WC-Co بدون ممانعت کننده و با ممانعت کننده به ترتیب برابر یا 13/83، 6/08 و 4/61 (*10-7 mm3/m.N) می باشد.

کلیدواژه ها

کاربید تنگستن، آلومیناید آهن، سختی، چقرمگی شکست، ممانعت کننده رشد دانه، سایش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.