مدارس هوشمند؛ پنجره ای رو به فردا، ضرورتی اجتناب ناپذیر

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مدرسه فردا
  • کد COI اختصاصی: FSCHOOL01_170
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 417
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد گلی

دانشجوی کارشناسی علوم تربیتی، دانشگاه فرهنگیان اردبیل

رضا لطفی فر

دانشجوی کارشناسی علوم تربیتی، دانشگاه فرهنگیان اردبیل

مهران گلی

دبیر زبان و ادبیات فارسی آموزش و پرورش ناحیه ۲ استان اردبیل

چکیده

امروزه، هوشمندسازی مدارس در نظام های آموزشی دنیا، تغییری اجتناب ناپذیر بوده است به طوری که در کشور ما نیز مراحل مقدماتیخود را می گذراند. هوشمندسازی با توجه به ضرورت حاکم نه تنها از لحاظ ساختاری نظام موجود را بر هم نمیزند بلکه میتوان با آگاه سازی وتوانمندسازی ارکان اصلی مدارس از جمله مدیران، دبیران و دانش آموزان؛ آنها را به فردای بهتر آماده ساخت. بنابراین آگاه سازی در این زمینه،نه تنها ذینفعان را نسبت به درک مفاهیم کلیدی این مبحث آماده تر می سازد بلکه آنها را در بهره گیری بهینه از فرآیند هوشمندسازی جدی ترمی سازد. حال آنکه، بنا بر روند مقدماتی هوشمندسازی در برخی از مدارس کشور، این مهم می تواند نقاط قوت، ضعف و همچنین فرصت ها وتهدیدهایی را در بر بگیرد که لازمه ی گذر از آن دانستن راهنمای کاربردی هوشمندسازی مدارس برای تمامی ارکان مدرسه در نظام آموزش ووپرورش کشور می باشد. بنابراین این مختصر تنها میتواند ضرورت حاکم بر مسئله را برای ارکان اصلی مدارس بگشاید تا بتوانند دانسته هایخویش را نسبت به روند هوشمندسازی تکمیل نمایند.در این تحقیق ، روش کار به لحاظ جمع آوری مطالب ، توصیفی و کتابخانه ای می باشد . که با مراجعه به کتابخانه و فیش برداری از مجلات ،فصلنامه ها و کتب ، مستندات و براساس تجربیات موجود صورت گرفته است .نتیجه حاصل از این تحقیق این است که اگر بتوانیم بستر سازی مناسبی در زمینه مدارس هوشمند در نظام تعلیم و تربیت کشور داشته باشیم،نظام تعلیم و تربیت از جنبه های مختلف از جمله کمی، کیفی، علمی و ... پیشرفت چشم گیری خواهد نمود و مدارس هوشمند محدودیت زمانیو مکانی موجود را کاهش خواهد داد.

کلیدواژه ها

فناوری اطلاعات و ارتباطات، نظام آموزشی، مدرسه هوشمند، محتوای آموزشی، تجهیزات آموزشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.