سال انتشار: 1398
محل انتشار: فصلنامه آموزش مهندسی ایران، دوره: 21، شماره: 84
کد COI مقاله: JR_JEE-21-84_006
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 107
فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 17 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی وضعیت علوم مهندسی در کشور برای جهتگیری آینده (خلاصه مجموعه نشست های کارگروه های تخصصی فرهنگستان علوم ج. ا. ایران)
چکیده مقاله:
هر سازمان و نهادی بنا بر ضرورت و نیاز در زمینهای از تحولات اجتماعی زمانه خود شکل میگیرد و با تداوم تعامل با همان اجتماع که از آن پدید آمده است، رشد و بالندگی مییابد. نظام آموزش عالی نیز با درک درست از جایگاه و رسالت خود، ضمن توجه به نیازهای ملی، همراه با تحولات نظام جهانی ارتقا مییابد. در سند چشمانداز بیستساله، کشور ایران در مقام اول در علم و فناوری و رتبه اول اقتصادی در منطقه آسیای جنوب غربی متصور شده است. عمده تلاش سیاستگذاران و تصمیمسازان کشور باید در جهت دستیابی به این جایگاه باشد و این مهم محقق نمیشود، مگر با سرمایهگذاری مادی و معنوی و توسعه زیرساختهای علمی با تحول بنیادین در نظام آموزش عالی کشور. گروه علوم مهندسی فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران همراه با سایر نهادهای اثرگذار در تدوین سیاستهای کلان نظام آموزش عالی و با حفظ تعهد به نقش دیرینه خود در اعتلای علم و دانش، توجه به این مهم را برای توانمندسازی نظام آموزش عالی کشور ضروری میداند. امروزه، جهان به سمتی پیش میرود که پژوهشگران از حوزهها و دیدگاههای مختلف و در برخی موارد متفاوت، بنا بر ضرورت گردهم میآیند تا با هماندیشی و تضارب آرا به درک بهتری از چالشهای علم برسند. درواقع، با انبوهی از علوم میانرشتهای و فرارشتهای روبهرو هستیم که با هدف حل مجموعه مسائلی ایجاد شدهاند که به دانشی همهجانبه و چندین وجهی نیاز دارند. در این میان، پیشتازی و شتاب رشتههای گوناگون مهندسی در کشف ناشناختههای فناوری از یک سو و تلاش مهندسان بومی در هماهنگی با آخرین دستاوردهای علم و فناوری جهان از سوی دیگر، ما را بر آن میدارد تا بر نقش مهندسان و علوم مهندسی در اعتلا و پیشرفت همهجانبه کشور تاکید بیشتری داشته باشیم.
کلیدواژه ها:
بررسی وضعیت, علوم مهندسی, فناروی, جهت گیری, آینده
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1013130/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:ظهور، حسن و توفیقی، جعفر و جبه دار مارالانی، پرویز و دوامی، پرویز،1398،بررسی وضعیت علوم مهندسی در کشور برای جهتگیری آینده (خلاصه مجموعه نشست های کارگروه های تخصصی فرهنگستان علوم ج. ا. ایران)،،،،،https://civilica.com/doc/1013130
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1398، ظهور، حسن؛ جعفر توفیقی و پرویز جبه دار مارالانی و پرویز دوامی)
برای بار دوم به بعد: (1398، ظهور؛ توفیقی و جبه دار مارالانی و دوامی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
نظرات خوانندگان
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.