آموزه ای بر شیوه های حل و فصل اختلافات مربوط به تعیین مرزهای دریایی توسط دیوان های داوری بین المللی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه آموزش علوم دریایی، دوره: 6، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_MST-6-4_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 448
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرهاد طلایی

دانشیار حقوق بین الملل، دانشیار و عضو هیات علمی و رئیس گروه حقوق عمومی و حقوق بین الملل دانشگاه شیراز

محمدرضا نجفی

کارشناسی ارشد حقوق بین الملل دانشگاه شیراز

احسان نصیری

دانشجوی دکترای مدیریت راهبردی دانشگاه عالی دفاع ملی

جواد داداش زاده

دانشجوی دکترای مدیریت استراتژیک دانشگاه عالی دفاع ملی

چکیده

اختلافات مربوط به تحدید حدود دریایی زمانی بروز می کند که صلاحیت دو یا چند دولت ساحلی با یکدیگر تداخل پیدا می کند. بدین ترتیب با توجه به اهمیت مناطق دریایی مذکور از جنبه های مختلف راهبردی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی و همچنین پیوند مسائل تحدید حدود دریایی با منافع ملی و امنیتی کشورها و بدنبال آن صلح و امنیت بین المللی، دولت های ساحلی را بر آن داشته تا سهم بیشتری از نواحی و مناطق دریایی را مورد ادعا قرار دهند. اما چالش اصلی نه فقط در خصوص قواعد بین المللی بلکه در خصوص ماهیت و ویژگی های مربوط به این دعاوی است. تنوع، گستردگی اوصاف و کثرت مسائل مربوط به تحدید حدود دریایی به ویژه در خصوص ویژگی های جغرافیایی سواحل، نیاز ویژه ای را در خصوص شیوه حل وفصل این چنین اختلافات می طلبد. در این پژوهش تلاش می گردد با آموزه ای مبنی بر تبیین دیوان های داوری بین المللی صلاحیت دار در خصوص اختلافات مربوط به تحدید حدود دریایی و ویژگی های این دیوان ها و همچنین آموزش مفاهیم مرتبط با تحدید حدود دریایی، به تشریح نحوه عملکردشان در خصوص این دعاوی و چگونگی توسعه های صورت گرفته در آنها بپردازیم.

کلیدواژه ها

تحدید حدود دریایی, دیوان های داوری بین المللی, حل وفصل اختلافات بین المللی, مناطق دریایی, صلاحیت دولت ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.