بررسی جدایش ژرمانیوم از محلول آبی با استخراج حلالی و اثر سینرژیسم

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فرآیندهای نوین در مهندسی مواد، دوره: 11، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_MAIA-11-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 362
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی قراباغی

دانشگاه تهران

چکیده

ژرمانیوم یکی از مهم ترین عناصر در صنایع پیشرفته و صنایع الکترونیکی است که در سال های اخیر کاربردهای زیادی داشته است. در این مقاله مطالعات انجام شده با استفاده از تاثیر سینرژیسم دو حلال آلی لیکس 63 و D2EHPA برای جداسازی ژرمانیوم از محلول آبی ارایه می شود. با در نظر داشتن این نکته که روش هیدرومتالورژی از مهم ترین روش های استحصال این عنصر است، استخراج حلالی این عنصر بررسی شد و تاثیر نوع استخراج کننده، زمان استخراج، غلظت یون سولفات، تاثیر pH و سرعت هم زنی بررسی شد. نتایج نشان داد که pH بهینه برای استخراج حلالی ژرمانیوم، pHهای کمتر از 2/0 بوده و در این محدوده استخراج ژرمانیوم حداکثر است. بررسی نتایج نشان داد که غلظت 15 درصد حجمی لیکس 63 به همراه 10 درصد حجمی D2EHPA بهترین نتایج را تولید نمود و در این شرایط بیش از 87 درصد ژرمانیوم استخراج شد. زمان بهینه استخراج حدود 3 دقیقه بود، اما برای اطمینان در مطالعات زمان 15 دقیقه در نظر گرفته شد. برای آزمایش های بازیابی از حلال آلی نیز، غلظت 300 گرم بر لیتر هیدروکسید سدیم بهینه بود.

کلیدواژه ها

ژرمانیوم, استخراج حلالی, سینرژیسم, استخراج کننده D2EHPA, لیکس 63

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.