طراحی الگوی تلفیقی فرایند توانمندسازی، سیستم مدیریت استعداد و قابلیت هوشمند ی سازمانی با استفاده از مدل سازی ساختاری- تفسیری در اداره های کل ورزش وجوانان کشور

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دوماهنامه مطالعات مدیریت ورزشی، دوره: 11، شماره: 58
  • کد COI اختصاصی: JR_SMSJ-11-58_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 390
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکبر ساعتی زارعی

دانشجوی دکترای مدیریت ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان

غلامرضا شعبانی بهار

استاد مدیریت ورزشی، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران

مجید سلیمانی

استادیار مدیریت ورزشی، گروه تربیت بدنی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ملایر، ملایر، ایران

چکیده

هدف از انجام این پژوهش، طراحی الگوی تلفیقی فرایند توانمندسازی، سیستم مدیریت استعداد و قابلیت هوشمندی سازمانی در اداره های کل ورزش وجوانان کشور بود. روش پژوهش ازنوع کیفی با رویکرد مدل­سازی ساختاری-تفسیری بود. مولفه ها ازطریق مطالعه کتابخانه ­ای و مصاحبه با 11 صاحب نظر شناسایی شدند. سپس، از نظرهای 10 خبره برای ساخت و روایی مدل ازطریق پرسش نامه مقایسه زوجی، استفاده شد. تحلیل داده ­ها با استفاده از روش مدل­سازی ساختاری-تفسیری و تحلیل میک مک انجام شد. پس از تحلیل داده ها، مولفه ها در هفت سطح قرار گرفتند که براساس آن گراف مدل­سازی ساختاری- تفسیری طراحی شد. نتایج نشان داد که در بالاترین سطح (سطح هفتم)، عامل مدیریت عملکرد، در سطح ششم مدل، عوامل کشف و جذب و راهبردپذیری و آینده ­نگری، در سطح پنجم، عوامل پرورش و توسعه، ارزیابی و تطبیق، دانشی و اطلاعاتی و تغییرپذیری و تحول­گرایی، در سطح چهارم، عوامل استقرار و به کارگیری، نگهداشت و خدمات و نیز هم­افزایی و انسجام، در سطح سوم، عامل مشارکت سازمانی، در سطح دوم، عوامل صفت­ های مبتنی بر خود، آزادی و استقلال شغلی و نیز شایستگی و قابلیت شغلی و در پایین­ ترین سطح مدل (سطح اول)، عامل اثرگذاری نقش قرار گرفتند. براساس یافته ­های پژوهش می­توان گفت مدل تلفیقی سه متغیر برمبنای مولفه مدیریت عملکرد قرار دارد و برآیند آن ها ازطریق مولفه­ اثرگذاری نقش، بر سازمان اثرگذار خواهد شد.

کلیدواژه ها

مدیریت استعداد, هوشمندی سازمانی, توانمندسازی کارکنان, سازمان های ورزشی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.