تاثیرپذیری سحابی استرآبادی ازحافظ شیرازی درغزل

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی زبان و ادبیات فارسی
  • کد COI اختصاصی: ADABICONF03_097
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 359
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهربانو اکبرپورقوچانی

چکیده

پرداختن به این مساله که هر شاعری چقدر تحت تاثیر شاعران معاصر و یا متقدمان خود قرار گرفته است و تا چه اندازه ، از افکار و اندیشه های آنان و همین طور از زبان و واژگان و ترکیبات و تعابیر ادبی شعری آنان بهره برده است ، انگیزه تمامی اهل قلم و مهمترین مساله این پژوهش است .غزلهای سحابی استرآبادی ، در واقع القاء کننده غزلهای حافظ است که این پژوهش قصد دارد با بررسی غزل های سحابی به سئوالاتی از قبیل :.1 آیا مفاهیم و مضامین غزلهای سحابی استرآبادی تکرار مفاهیم و مضامین حافظ اما به صورت ساده تر است .2ترکیبات و تعابیر به کار فته در غزلهای سحابی آیاترکیبات و تعابیر رایج در غزل های حافظ است .3سحابی استرآبادی درچه موضوعاتی از شاعران متقدم خودبویژه حافظ متاثر بوده است -2 پیشینه پژوهش در موردپژوهش حاضر،تحقیقی که بیان کننده عنوان این پژوهش باشد موردی یافت نشد که گویای تکراری بودن آن باشد اما مقالات و پایان نامه های بسیاری با عنوان تاثیر پذیری شاعران مختلف از یکدیگر به دست آمده است از جمله :علاییان ،ملیحه، 1379، بحثی در تاثیر پذیری حافظ از خاقانی ،دانشگاه یزد .در این پژوهش تاثیر حافظ از خاقانی از جمله از غزل وی قابل توجه است که نویسنده بیان کرده است ، بسیاری از غزلهای حافظ در استقبال از غزلهای خاقانی است که گاه این استقبال عینا از وزن یا قافیه و یا ردیف است و گاهی نیز با تغییر و تصرفی زیبا توام است . و دیگر موارد یافته شده به ترتیب چنین است :کاظمی مرام و دکتر هادی خدیور ، 1391 ، تاثیر پذیری شهریار از حافظ ، مجله علمی - پژوهشی زبان و ادبیات فارسی دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد فسا، س 3 ش 2 (پیاپی . ( 6 کیخای فرزانه ، احمد رضا ، 1391 ، تاثیر پذیری سبکی حزین لاهیجی از حافظ ، فصلنامه تخصصی سبک شناسی نظم و نثر فارسی ( بهار ادب ) سال پنجم - شماره چهارم - شماره پیاپی . 18مشهدی ، محمد امیر ، 1390 ، تاثیر پذیری سبکی نظیری از حافظ ، کهن نامه ادب فارسی ، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی سال دوم ، شماره دوم .

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.