شناسایی کشتی ها در تصاویر SAR با استفاده از فناوری آموزش عمیق

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی علوم، صنایع دریایی و توسعه پایدار سواحل مکران
  • کد COI اختصاصی: CMUCONF01_120
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1041
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد هاشمی نژاد

استادیار گروه برق دانشگاه جیرفت

رضا ملک قاسمی

کاپیتان شرکت ملی نفت

چکیده

تشخیص وجود شناورها در نزدیکی ساحل و دور از آن یکی از مسائل مهمی است که کاربردهای زیادی در صنایع نظامی و غیر نظامی دارد. این کار برای راهبری ترافیک دریایی و امنیت ترافیک در دریا بسیار مورد مفید است. روش های سنتی تشخیص شناورها شامل استفاده از ناظر انسانی یا سیستم های ارسال کننده مشخصات در شناورها است. با توجه به اینکه ممکن است به دلیل عدم امکان استفاده از منابع انسانی، نبود سیستم های خودکار شناسایی یا خاموش کردن عمدی این سیستم ها امکان تشخیص و رصد ترافیک دریایی با روش های سنتی وجود نداشته باشد، لازم است روش های جایگزین استفاده شوند. در این تحقیق با استفاده از تصاویر رادار روزنه مصنوعی روشی مبتنی بر شبکه عصبی عمیق کانولوشنال برای تشخیص شناورهای دریایی موجود در دریا داده شده است. شبکه عصبی عمیق به عنوان یکی از بهترین روش های موجود در یادگیری ماشین کارایی مناسبی را به سیستم پیشنهادی داده است. روش پیشنهادی، با دقت کلی بیش از 93 درصد تعداد شناورهای موجود در تصاویر رادار روزنه مصنوعی را به درستی تشخیص می دهد.

کلیدواژه ها

شبکه عصبی عمیق، تصاویر SAR ، تشخیص شناورهای دریایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.