راهنمای تدوین اصل مقاله برای نخستین همایش ملی علوم، صنایع دریایی و توسعه پایدار سواحل مکران کاهش میزان آمونیاک و سختی کل در آبزی پروری زالو

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 246

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CMUCONF01_086

تاریخ نمایه سازی: 12 اردیبهشت 1399

چکیده مقاله:

قدمت صنعت آبزی پروری زالو و زالو درمانی در کشورهای مختلف از جمله تایلند، مالزی و روسیه به سال های طولانی می انجامد و رونق و پیشرف قابل توجهی حاصل شده است. در ایران پیشینه درمان و استفاده از زالو به قرن پنجم و اولین بار حکیم ابوعلی سینا ( 980-1037 میلادی) دست به زالو درمانی زد. صنعت آبزی در سال های اخیر تا حدودی مورد توجه قرار گرفته است . صنعت ابزی پروری زالو و زالو ذرمانی در کشور هایی نظیر روسیه, آذربایجان و مالزی و کشور های اروپایی و همچنین کانادا توسعه و پیشرفت های قابل ملاحظه ای صورت گرفته است. مهمترین چالش در آبزی پروری خصوصا در کشور ایران تلفات ناشی از قارچ و بیماری می باشد که صنعت با کندی پیش می رود. در مطالعات انجام شده با استفاده از زئولیت (آتریمیت) از شرکت افرندتوسکا با فرمول شیمیایی (2H2O)30(SiO2)6(AlO2)Na6 میزان آمونیاک و سختی کل آب کاهش یافته است و در مقایسه با تیمار شاهد میزان تلفات به حداقل رسیده است. همچنین استرس و تلفات ناشی از عوامل محیطی و استرس در مخازن حاوی زئولیت هنگام نگهداری نسبت به شاهد کمتر مشاهده شد.

نویسندگان

سید محمد مولودی سیاهمزگی

دانشیار دانشگاه گیلان در رشته شیلات و عضو هیئت علمی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه گیلان

حمید علاف نویریان

کارشناس مهندسی منابع طبیعی شیلات فارق التحصیل از دانشکده منابع طبیعی دانشگاه گیلان

علی شیروانی

کارشناس مهندسی منابع طبیعی شیلات فارق التحصیل از دانشکده منابع طبیعی دانشگاه گیلان