مطالعه روش های استحصال انرژی از منابع دریایی و اقیانوسی در توسعه پایدار سواحل

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی علوم، صنایع دریایی و توسعه پایدار سواحل مکران
  • کد COI اختصاصی: CMUCONF01_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 837
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

دانیال برخورداری

دانشجوی کارشناسی، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران

موسی کشاورز

استادیار، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران

چکیده

انرژی های دریایی و اقیانوسی یکی از اشکال انرژی پاک هستند که در برخی از کشورها با وجود داشتن کیلومترها مرز آبی، هنوز از آن بهره لازم برده نمی شود. متاسفانه سوخت های فسیلی مشکلاتی نظیر آلودگی و مضر بودن برای محیط زیست و محدود بودن را دارند. لذا در سالیان اخیر استفاده از سوخت ها و منابع پاک که تجدیدپذیر در اولویت انسان جهت تامین و تولید انرژی بوده است. در دهه آینده، سیستم هایی به بازارهای جهان وارد خواهند شد که استحصال انرژی از دریاهایی را در بسیاری از کشورها مقرون بصرفه می کند. با پیشرفت فناوری جهت تولید انرژی از دریاها و اقیانوس ها روش های مختلفی ابداع شده و مورد استفاده قرار می گیرند که از جمله آنها می توان به انرژی امواج، جریانات دریایی، توربین های بادی فراساحلی، انرژی حاصل از پدیده کشند و غیره نام برد. با توجه به برخورداری ایران از مرزهای آبی وسیع، تولید برق در مناطق ساحلی کشور می تواند روشی مقرون بصرفه باشد و به نوعی صرفه جویی در مصرف انرژی سوخت های فسیلی محسوب شود. این پژوهش با استفاده از روش کتابخانه ای ضمن معرفی روش های مختلف استحصال انرژی از دریا و اقیانوس ها، به بررسی بهترین و مناسب ترین روش استحصال انرژی در بهره برداری از محیط های دریایی کشورمان پرداخته است. انرژی موج پتانسیل بیشتری نسبت به انرژی کشند و جریان های دریایی دارد.

کلیدواژه ها

انرژی موج، جزر و مد، انرژی های تجدیدناپذیر، اثرات زیست محیطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.