تحلیلی بر نقش عوامل جغرافیایی در تحدید حدود دریاچه های بین المللی: رهنمودی برای دریاچه خز ر

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی علوم، صنایع دریایی و توسعه پایدار سواحل مکران
  • کد COI اختصاصی: CMUCONF01_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 386
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا الهویردی زاده

استادیار جغرافیای سیاسی دانشگاه مراغه

چکیده

برای تحدید حدود در دریاچه های بین المللی، نظام حقوقی مشخصی همانند دریاهای آزاد وجود ندارد. در تمامی دریاچه های بین المللی، کشورهای مجاور دریاچه، بر اساس توافق طرفین، عرف حقوقی و روش های متعدد حقوقی و فنی به تحدید حدود مرزهای آبی اقدام می کنند. تحدید حدود در دریاچه خزر متاثر از برخی مواد نظام حقوقی آب های آزاد و با عنایت به شرایط جغرافیایی، ژئوپلیتیکی، اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و منابع انرژی منطقه است. استفاده از تجربه های مشابه در دریاچهه ای بین المللی، در تحدید مرز دریایی دریاچه خزر، اهمیت قابل توجهی دارد. مقاله حاضر بیشتر روش های تحدید حدود در دریاچه های بین المللی را تحلیل کرده است. باید کاربرد نتایج هر یک از این روش ها در منطقه دریاچه خزر و بویژه قسمت جنوبی آن که مرز مشترک دریایی ایران، ترکمنستان و آذربایجان است، ارزیابی گردد.

کلیدواژه ها

تحدید حدود، دریاچه های بین المللی، دریاچه خزر، روش های تحدید حدود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.