مطالعه ی روشهای تحلیلی، تکنیک های به کاربرده شده در بهبود راندمان عملکرد کلکتور دودکش خورشیدی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی توسعه فناوری در مهندسی شیمی
  • کد COI اختصاصی: CHEMISB01_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 655
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لقمان رضایی

دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی شیمی، دانشگاه علم و صنعت ایران

منصور شیروانی

دانشیار، گروه مهندسی شیمی، دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

نیروگاه دودکش خورشیدی یکی از فناوریهای نوین و امیدبخش در استفاده از انرژی خورشیدی است که قادر به تبدیل انرژی خورشیدی به انرژی حرارتی در کلکتور خورشیدی است. افزایش کارایی نیروگاه دودکش خورشیدی با توجه به پارامترهای طراحی آنیکی از مهمترین مسائل درزمینه ی فناوری دودکش خورشیدی میباشد. در این مطالعه، روش جدیدی با عنوان ترکیب کلکتور دودکش خورشیدی با لوله های استوانه ای شکل ارائه شده و هدف بررسی تاثیر وجود لوله ها در کلکتور دودکش خورشیدی3 (SCPP) با استفاده از روش آزمایشگاهی میباشد. نحوه ی عملکرد این سیستم به گونه ای طراحی شده است که امکان افزایش اختلاف دمای ورودی و خروجی کلکتور( ( ∆T را از تمام پرتوهای تابش خورشیدی اعم از مستقیم و غیرمستقیم (پراکنده) فراهم میکند . در این سیستم برای تبادل گرما با هوای زیر کلکتور4 از لوله های استوانه ای استفاده شده است. نتایج عددی با استفاده از آزمایشات اندازه گیری های مربوط به نیروگاه دودکش خورشیدی با کلکتوری معمولی اعتبارسنجی شده است. تاثیر لوله های استوانه ای دودکش بر عملکرد سیستم در حالت ترکیبی پیشبینی و آنالیز شده است. با اضافه کردن تعداد 120 عدد لوله های استوانه ای با ارتفاع 33 سانتیمتر و شعاع 10 سانتیمتر زیر کلکتور در طول روز، افزایش 2,5 متر بر ثانیه و 64 درجه سانتیگراد به ترتیب برای سرعت و دما در ورودی دودکش مشاهده شده است. ثابت شده است که روش استفاده از لوله های قرار داده شده در زیر کلکتور قادر است راندمان کلکتور دستگاه آزمایشگاهی را افزایش دهد.

کلیدواژه ها

انرژی خورشیدی- کلکتور خورشیدی – لوله های استوانه ای در کلکتور- تشعشع

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.