خشونت و سلامت روان زنان شاغل در بیمارستان
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: دومین همایش بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و مطالعات اجتماعی
- کد COI اختصاصی: RAVAN02_041
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1046
نویسندگان
کارشناسی ارشد مطالعات زنان (زن و خانواده)
استاد تمام جامعه شناسی، گروه علوم اجتماعی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه شیراز
دانشجوی دکتری فلسفه و کلام اسلامی، مدرس دانشگاه مذاهب اسلامی واحد تهران
چکیده
زنان یکی از گروه های حساس بهداشتی بوده که نسبت به مردان در خطر بالاتری برای اکثر اختلالات روانی هستند. سلامت روان زنان، سلامت خانواده و متعاقبا جامعه را تضمین میکند. از آنجایی که زنان در جامعه کنونی اکثرا شاغل بوده و مشاغل بیمارستانی از جمله مشاغل پر استرس میباشند به بررسی تاثیر خشونت خانگی و خشونت در محل کار، این گروه از زنان پرداختهایم. علاوه بر این زنان شاغل در بیمارستانها چه در جایگاه پزشک چه در جایگاه پرستار و حتی پستهای خدماتی، همگی بخش مهمی از چرخه درمان در جامعه هستند که همین امر توجه به سلامت روان این گروه را پراهمیت تر می نماید. جامعه آماری شامل زنان شاغل در دو بیمارستان تهران است و نوع استخدام و نوع شغل نیز مهم نبوده و ملاک اشتغال آنان به هر نحو در هر بخش بیمارستانی است و با توجه به اینکه تعداد زنان شاغل در دو بیمارستان 700 نفر بوده و حجم نمونه 250 نفر بودند، درپژوهش حاضر از روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شده است. بر اساس یافته های پژوهش ،بین خشونت خانگی و خشونت در محل کار و سلامت روان، براساس نتایج ضریب همبستگی پیرسون ارتباط معنا داری وجود دارد، جهت این رابطه نیز منفی میباشد. در ضمن برخی متغیر های زمینه ای نظیر سن ،میزان تحصیلات ، تاهل و نوع شغل نیز بررسی شد که نتایج نشان دهنده سلامت روان5بالاتر5زنان37-54 5 ساله بوده و زنان متاهل ، تحصیلات بالا و پزشکان سلامت روان بالاتری داشتند.کلیدواژه ها
سلامت روان، زنان شاغل، خشونت خانگی، خشونت در محل کارمقالات مرتبط جدید
- بررسی مدل جهتگیری ارتباطی خانواده، سرزندگی تحصیلی و خودتنظیمی شناختی دانش آموزان
- اثربخشی شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر عالئم افسردگی در زنان متقاضی طلاق
- اثربخشی زوجدرمانی شناختی رفتاری بر عالئم افسردگی و کیفیت زندگی زنان آسیب دیده از خیانت زناشویی
- پیشبینی رضایت از زندگی بر اساس طرحواره های ناسازگار اولیه و مسئولیت پذیری در دانشجویان دانشگاه آزاد همدان
- افزایش دقت و تمرکز در کودکان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.