ارائه یک روش پیشنهادی فازی جهت شناسایی اهداف متحرک در توالی های ویدئویی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات
  • کد COI اختصاصی: CEPS06_063
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 384
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید عابدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر موسسه آموزش عالی اشراق بجنورد

احسان جعفری

عضو هیئت علمی گروه کامپیوتر موسسه آموزش عالی اشراق بجنورد

چکیده

گام های اصلی پردازشی در برخی سیستم های بینایی کامپیوتری هوشمند را می توان تشخیص و شناسایی اهداف متحرک، ردیابی، آنالیز رفتارها و بازیابی اطلاعات عنوان نمود. در این سیستم ها خروجی هر مرحله به مرحله ی بالاتر برای آنالیز بیشتر انتقال داده می شود. تمرکز ما روی یک وظیفه از سطوح ابتدایی خواهد بود. به عبارتی شناسایی، جداسازی اهداف متحرک در یک صحنه، چرا که برای بیشتر وظایف سطح بالا یک لازمه است. از موانع اصلی در کارایی اینگونه سیستم ها نیز می توان به تغییرات در محیط، تراکم یا ازدحام های شدید اهداف، مساله انسداد، تغییرات سریع و شدید موقعیت ها، پدیدار یا ناپدید شدن اهداف و... اشاره کرد که بایستی درصدد رفع آنها برآییم. در زمینه ی جداسازی تکنیک های بسیاری از آن جمله روش های بر مبنی تفریق پس زمینه، بر مبنای شار نوری، روش های آماری و... پیشنهاد شده است که ما در اینجا پیشنهاد یک دیدگاه فازی را می دهیم. ما در اینجا اساس را روی یک تفریق فریم ساده با استفاده از ویژگی مرکز ثقل نواحی قرار می دهیم. سپس با در نظر گرفتن یک مجموعه ی فازی برای هر ناحیه و نگاشت مجموع این نواحی فازی روی چهار محور و تعیین هر هدف متحر6ک، شناسایی و جداسازی اهداف را همزمان انجام می دهیم. نتایج بدست آمده از فاز شناسایی و جداسازی حاکی از توانمند بودن دیدگاه در برابر نویزو دق6ت در جداسازی و همچنین همزمانی شناسایی و جداسازی اهداف متحرک است. همچنین این دیدگاه به میزان 6/8 درصد نتیجه بررسی خطا را نسبت به دیدگاه تفریق پس زمینه کاهش می دهد.

کلیدواژه ها

شناسایی و جداسازی، اهداف متحرک، ویژگی های فازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.