کاهش میزان تاخیر همه پخشی در شبکه های مش چند رادیویی- چند کاناله با استفاده از یک روش تعادلی و الگوریتم فاخته

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات
  • کد COI اختصاصی: CEPS06_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 506
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ملیکا عالمی فر

دانشجوی کارشناسی ارشد فناوری اطلاعات - شیکه های کامپیوتری

چکیده

همه پخشی از اساسی ترین نیازهای شبکه های بی سیم است که در آن داده ها به تمامی گره های شبکه ارسال میشوند. با توجه به روند رو به رشد استفاده از ویدئو کنفرانس ها، بازی های اینترنتی، آموزش راه دور و ... که تاخیر بر آنها تاثیرگذار است این متغیر باید دراین شبکه ها کاهش یابد. به منظور کارآمد نمودن همه پخشی، معیار تاخیر انتشار که تحت عنوان ›› بیشترین تاخیر بین انتقال یک بسته از گره مبدا و پذیرش تدریجی آن توسط تمامی گره ای مقصد‹‹ تعریف میشود، حداقل می گردد. از روشهای مورد بحث برای این موضوع، استفاده از انتقال های همزمان برای کاهش بیشتر تاخیر است. این مورد نتیجه مناسبی برای گره هایی در فاصله دور فراهم می آورد. راه حل دیگر ارائه شده استفاده از بالاترین سطح انرژی و در نتیجه حداکثر نرخ انتقال است که موجب افزایش سرعت پایان یک تراکنش و شروع تراکنش جدید و کاهش تاخیر میشود که این روش به علت افزایش تداخل، بیشتر مورد استفاده در گره های نزدیک است تا انتقال به آنها سریعتر صورت گیرد اما تعداد انتقالهای همزمان را کاهش میدهد. با برقراری توازن بین این دو روش و با کنترل انرژی و زمان بندی صحیح به منظور جلوگیری از تداخل، نتیجه مناسبی برای مسئله کاهش تاخیر همه پخشی در شبکه های مش بی سیم حاصل میشود. جهت کارآمد نمودن این روش تعادلی که پیشتر از یک متغیر ثابت استفاده می نمود، در این پژوهش از الگوریتم بهینه سازی فاخته استفاده شده که با توجه به تاثیر هر گره روی تاخیر و تشخیص میزان بحرانی بودن آن، یک متغیر پویا تعریف میکند تا به ازای هر بار انتقال داده ها، ایجاد شده و به تصمیم گیری درباره روش، زمان و نرخ انتقال گره های جدید، با توجه به وضعیت فعلی درخت بپردازد. نتایج به دست آمده از شبیه سازی ها نشان میدهد، روش پیشنهادی نسبت به روش مقاله اصلی عملکرد بهتری داشته و تا 11 % تاخیر را بیشتر کاهش داده است

کلیدواژه ها

شبکه های مش چند رادیویی و چند کاناله، همه پخشی، تاخیر انتشار ، الگوریتم بهینه سازی فاخته

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.