مطالعه تغییرات ساختاری پروتئین آلبومین سرم انسانی در حضور نانوکامپوزیت های گرافن اکسید احیا شده-آهن (Fe(2)O(3)/rGO NCs) با استفاده از روش های طیف سنجی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: بیست و ششمین کنفرانس ملی و چهارمین کنفرانس بین المللی مهندسی‌ زیست پزشکی ایران
  • کد COI اختصاصی: ICBME26_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 984
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرح ناز بهزاد

مرکز تحقیقات علوم پایه- دانشگاه تبریز- تبریز- ایران

سعید جعفری راد

مرکز تحقیقات علوم پایه- دانشگاه تبریز- تبریز- ایران

ابوالفضل برزگر

مرکز تحقیقات علوم پایه- دانشگاه تبریز- تبریز- ایران

اعظم صمدی

مرکز آنالیز دارویی و دانشکده داروسازی- دانشگاه علوم پزشکی تبریز- تبریز- ایران

چکیده

در سال های اخیر، با توسعه ی فناوری نانو، انسان در معرض نانوموادی قرار گرفته که می توانند وارد گردش خون شده و باپروتئین ها برهمکنش کنند. با توجه به اینکه جذب پروتئین به سطح نانوذرات ممکن است منجر به سمیت شود، هدف کار پژوهشیحاضر، مطالعه برهمکنش نانوکامپوزیت های گرافن اکسید احیا شده و آهن (Fe(2)O(3)/rGO NCs) با پروتئین آلبومین سرم انسانی (HSA)است که در پزشکی و سمشناسی حائز اهمیت باشد. نتایج حاصل از طیفسنجی فلورسانس حاکی از آن است که (Fe(2)O(3)/rGO NCs) ازطریق مکانیسم خاموشی استاتیک با HSA برهمکنش میدهند و منجر به تشکیل کمپلکس حالت پایه میشوند. متوسط فاصله اتصالبین آمینواسید تریپتوفان پروتئین و (Fe(2)O(3)/rGO NCs) توسط تئوری فورستر در حدود 1/4 نانومتر محاسبه شد. نتایج طیف CD آلبومینکاهش درصد آلفا هلیکس و افزایش β-turn و Random Coil در ساختار دوم آلبومین را متناسب با افزایش غلظت نانوکامپوزیت نشانداد. به طور کلی نتایج طیف سنجی نشان داد که تشکیل کمپلکس بین نانوکامپوزیت و پروتئین باعث ایجاد تغییرات ساختاری در پروتئینآلبومین می شود.

کلیدواژه ها

آلبومین سرم انسانی، سنتز سبز، طیف سنجی، گرافن اکسید احیا شده، نانوکامپوزیت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.