مقایسه پری بیوتیک های XPC، فرمانتین و A.MAX در جیره غذایی و بررسی اثر آنها بر عملکرد جوجه های گوشتی راس 308

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: کنفرانس ملی نوآوری کشاورزی،علوم دامی و دامپزشکی
  • کد COI اختصاصی: ANIMALB01_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 763
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا رستمی خانقاهی

دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم شهر، قائم شهر

چکیده

هدف از این پژوهش مقایسه پری بیوتیک های XPC، فرمانتین و A.MAX در جیره غذایی و بررسی اثر آنها بر عملکرد جوجه های گوشتی راس 308 بود. در این آزمایش اثر چهار جیره غذایی به شرح ذیل مورد بررسی قرار گرفت: تیمار اول: جیره شاهد، تیماردوم : جیره پایه + پری بیوتیک XPC، تیمار سوم : جیره پایه + پری بیوتیک فرمانتین، تیمار چهارم : جیره پایه + پری بیوتیک A.MAX. جوجه های مورد آزمایش از سویه راس 308 به تعداد 180 قطعه بوده است که در قالب یک طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار و 3 تکرار که در هر تکرار 15 قطعه جوجه و به مدت 42 روز انجام شد. صفاتی که در این آزمایش به صورت هفتگی، دورهای و یا در انتهای دوره اندازه گیری شدند عبارت بودند از: مصرف هفتگی خوراک، ضریب تبدیل خوراک، افزایش وزن هفتگی و وزن اجزای لاشه، امعاء و احشاء. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که استفاده از پریبیوتیک ها در جیره غذایی می تواند بر شاخص های عملکرد جوجه های گوشتی موثر باشد که مهمترین آن تاثیر مثبت بر میزان مصرف خوراک، بهبود ضریب تبدیل غذایی و همچنین بهبود افزایش وزن روزانه و وزن زنده مرغ در پایان دوره پرورش است.

کلیدواژه ها

جوجه های گوشتی، پروبیوتیک، عملکرد، لاشه، پری بیوتیک XPC، فرمانتین، A.MAX

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.