تاثیر حافظه سازمانی بر عملکرد توسعه محصول جدید در شرکت های دانش بنیان
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: فصلنامه کاوش های مدیریت بازرگانی، دوره: 11، شماره: 22
- کد COI اختصاصی: JR_BAR-11-22_008
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 459
نویسندگان
استادیار گروه مدیریت دانشکده علوم اداری و اقتصاد دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان
استادیار گروه علوم اجتماعی و اقتصاد، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
چکیده
امروزه ارائه بهترین عملکرد توسعه محصولات جدید، به اساسیترین دغدغه مدیران شرکت های دانشبنیان مبدل شده و میکوشند تا با بهرهگیری از تکنیکهای مختلف، به عملکرد برتر دست یابند. حافظه سازمانی، بازنمای دانش و تجربه انباشته سازمانی است که میتواند پیامدهای مطلوب یا نامطلوبی برای عملکرد توسعه محصول جدید در بازارهای آشفته فناورانه به همراه داشته باشد. درک سازوکارها و عوامل زمینهای شکلدهنده نقش حافظه سازمانی اهمیت زیادی برای بهبود عملکرد توسعه محصول جدید دارد. در نتیجه هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر حافظه سازمانی بر عملکرد توسعه محصول جدید با تبیین نقش میانجی دوسوتوانی سازمانی و نقش تعدیلگر آشفتگی فناورانه و نوآوری می باشد. جامعه آماری در این پژوهش شرکتهای دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران بود. برای به دست آوردن حجم نمونه از روش نمونهگیری تصادفی طبقهای و فرمول کوکران استفاده گردید و برای جمعآوری دادهها نیز پرسشنامه استاندارد بکار برده شد که روایی آن از طریق روایی صوری و پایایی آن نیز با آلفای کرونباخ محاسبه گردید. برای تجزیه و تحلیل دادهها از مدلسازی معادلات ساختاری و نرمافزار PLS استفاده شده است.یافتهها نشان میدهد که حافظه سازمانی به صورت مستقیم و غیر مستقیم (از طریق دوسوتوانی سازمانی) بر عملکرد توسعه محصول جدید تاثیر معناداری دارد و نوآوری سازمانی و آشفتگیهای فناورانه در رابطه بین حافظه سازمانی و دوسوتوانی سازمانی نقش تعدیلگر دارند. نتایج همچنین نشان میدهد که اکتشاف و بهرهبرداری به بهرهگیری بهتر از حافظه سازمانی با هدف افزایش عملکرد توسعه محصول جدید کمک کند.کلیدواژه ها
حافظه سازمانی, عملکرد توسعه محصول جدید, دوسوتوانی سازمانی, آشفتگی فناورانه, نوآوری سازمانیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.