شناسایی مولفه ها و شاخص های تعامل پذیری در زنجیره تامین

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت زنجیره تامین، دوره: 16، شماره: 43
  • کد COI اختصاصی: JR_SCMJ-16-43_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 598
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود مرادی

گروه مدیریت دانشکده علوم انسانی دانشگاه گیلان

محمدرحیم رمضانیان

گروه مدیریت دانشکده علوم انسانی دانشگاه گیلان

فاطمه سلطانی

گروه مدیریت دانشکده علوم انسانی دانشگاه گیلان، نویسنده پاسخگو

چکیده

همکاری بین شرکت­ها در زنجیره تامین صنایع برای دست یابی به اهداف تجاری امری اجتناب­ ناپذیر است، اما مطالعات تحقیقی مختلف نشان داده­ اند که بخش اعظم پروژه­های همکاری در صنایع تولیدی توفیق لازم را نمی­ یابند. این امر می­ تواند دلایل متعددی از عدم وجود درک متقابل بین سازمان­ های همکاری­ کننده تا وجود ابهام در مسئولیت­ های شرکا داشته باشد. طیفی از این مسائل وجود دارد که قابلیت انجام کار مشترک را از دو سازمان می­ گیرد. سازمان­ها برای انجام کار مشترک باید قابلیت همکاری داشته باشند. به عبارت دیگر باید تعامل­ پذیر باشند. تعامل­ پذیری، عامل کلیدی برای همکاری موفق بین شرکت­ها و سطوح بالای رضایت مشتریان محسوب می­ گردد. بنابراین برای شرکت­ها بسیار مهم است که تعامل­ پذیری خود را مدیریت کنند، یعنی مسائل مربوط به آن را تشخیص دهند، وضعیت­ ها را تحلیل کنند، بهبود ایجاد نمایند و فعالیت های بهبود را تعمیم دهند. بدین منظور قبل از هر چیز شناسایی مولفه­ ها و شاخص­ های تعامل­ پذیری که هدف این پژوهش است، بسیار حیاتی به نظر می­رسد. براساس مطالعات انجام شده در ادبیات موضوع، مدلی از تعامل­ پذیری شامل 5 مولفه و 27 شاخص ارائه شد. این مدل با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی مرتبه دوم به کمک نرم­افزار Warp PLS تایید شد و وضعیت شاخص­ های مورد بررسی در جامعه مورد نظر شرکت­های تولیدکننده قطعات خودروی مستقر در قزوین، بررسی شد.

کلیدواژه ها

تعامل پذیری, زنجیره تامین, همکاری, تحلیل عامل تاییدی مرتبه دوم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.