بررسی سازه های موثر بر اثربخشی اطلاعات هواشناسی کشاورزی از نگاه گندم کاران استان کهگیلویه و بویراحمد

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دوفصلنامه علوم ترویج و آموزش کشاورزی ایران، دوره: 15، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IAEEJ-15-2_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 384
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهروز حسن پور

استادیار اقتصاد کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، یاسوج، ایران.

محمد امیری اردکانی

کارشناس ارشد ترویج و آموزش کشاورزی، مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد، یاسوج، ایران.

چکیده

اطلاعات هواشناسی و پیش بینی های جوی برای تولید محصولات کشاورزی بسیار حیاتی است. هدف کلی این پژوهش، بررسی اثربخشی اطلاعات هواشناسی کشاورزی از دیدگاه گندم کاران استان کهگیلویه و بویراحمد است. روش تحقیق در این پژوهش از نوع پیمایشی و جامعه آماری شامل ۴۲ هزار گندم کار در استان بود که با استفاده از فرمول نمونه گیری کوکران، تعداد ۳۳۵ نفر از آن ها به عنوان نمونه انتخاب شدند. روایی صوریپرسشنامه ، توسط کارشناسان زراعت و هواشناسی و پایایی پرسشنامه با ضریب آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفت. تجزیه و تحلیل آماری داده ها با استفاده از روش های آماری توصیفی و استنباطی توسط بسته نرم افزاری SPSS انجام گرفت. نتایج این پژوهش نشان داد که اکثر کشاورزان معتقد به اثربخشی اطلاعات هواشناسی کشاورزی به ترتیب اولویت در زمینه هایی چون تعیین تاریخ کاشت گندم، بیمه کردن محصول، مبارزه با آفات، میزان بذر مصرفی و افزایش کیفیت گندم هستند. منابع ارتباطی، تاثیر مثبت بر اثربخشی اطلاعات هواشناسی داشتند. نتایج رگرسیون لوجستیک نشان داد که مولفه های شناسایی شده و موثر بر اثربخشی هواشناسی کشاورزی به ترتیب اهمیت، شامل اعتماد، نگرش، دیم کار بودن و میزان تحصیلات کشاورز می باشد؛ بنابراین، انتظار می رود که با بهبود وضعیت این مولفه ها، میزان اثربخشی اطلاعات هواشناسی در بین گندم کاران افزایش یابد.

کلیدواژه ها

اثربخشی, اطلاعات هواشناسی, رگرسیون لوجستیک, زراعت گندم , نگرش

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.