تدوین نرم افزار بهینه سازی طراحی برای یک نوع هواپیمای هوانوردی عمومی با نگرش چندموضوعی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دوفصلنامه دانش و فناوری هوافضا، دوره: 8، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_AKT-8-2_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 703
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جعفر روشنیان

عضو هیات علمی / دانشکده مهندسی هوا فضا، دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی

علی اصغر بطالبلو

دانشجوی دکتری / دانشکده مهندسی هوا فضا، دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی

بنیامین ابراهیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد / دانشکده مهندسی هوا فضا، دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی

محمد حسین فرقدانی

دانشجوی کارشناسی ارشد / دانشکده مهندسی هوا فضا، دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی

چکیده

در این مقاله به ارائه یک نرم­افزار طراحی چندموضوعی به منظور طراحی هواپیمای هوانوردی عمومی پرداخته شده است. در این نرم­افزار در ابتدای فرایند طراحی، پیکره­بندی اولیه­ی هواپیما بر مبنای یک سری الزامات از پیش تعیین شده و مطالعات آماری تعیین می­گردد. سپس حلقه امکان پذیری طراحی چندموضوعی بر اساس انجام یک تحلیل چندموضوعی طرح را در حضور قیود عملکردی و ماموریتی ارزیابی می­نماید. قیود و الگوریتم­های لحاظ شده در طراحی برمبنای روش طراحی گودمانسون پیاده­سازی شده است. متغیرهای طراحی با دقت و برمبنای تحلیل حساسیت روی اهداف بهینه­سازی (کاهش وزن کل و افزایش برد) انتخاب شده اند. قیود پایداری استاتیکی نیز به منظور دست­یافتن به یک طرح امکان­پذیر در طراحی لحاظ شده است. نهایتا با استفاده از یک الگوریتم بهینه­سازی تکاملی چندهدفی (NSGA-II)، مجموعه پاسخ­های ممکن در قالب جبهه پرتو ارائه می­گردد. این نرم­افزار با قابلیت افزودن انواع موتورها و ایرفویل­ها، گستره­ی جامعی از طرح­های بهینه را پوشش خواهد داد. جبهه پرتوی حاصل از فرایند بهینه­سازی، امکان­پذیری و سودمندی این نرم­افزار طراحی مفهومی را نشان می­دهد.

کلیدواژه ها

هواپیمای هوانوردی عمومی, بهینه سازی طراحی چندموضوعی, بهینه سازی چندهدفه, جبهه پرتو

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.