شناسایی و اولویتبندی راهکارهای موثر در تحقق اقتصاد مقاومتی در بانکداری اسلامی ایران با روش AHP
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: فصلنامه جستارهای اقتصادی با رویکرد اسلامی، دوره: 16، شماره: 31
- کد COI اختصاصی: JR_IEE-16-31_009
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 496
نویسندگان
دانشیار اقتصاد دانشگاه قم
کارشناس ارشد بانکداری اسلامی دانشگاه قم
چکیده
این پژوهش با هدف شناسایی عوامل موثر و اولویتبندی راهکارهای تحقق اقتصاد مقاومتی در بانکداری اسلامی ایران انجام شده است. در این مقاله، پس از بررسی مبانی نظری و مرور پژوهشهای پیشین، ابتدا معیارهای مهم موثر در تحقق اقتصاد مقاومتی در بانکداری اسلامی ایران، شامل شفافسازی شبکه بانکی کشور، سالمسازی آن، حمایت از تولید داخلی و مداخله نکردن دولت در تصمیم های بانک مرکزی، شناسایی و بررسی و سپس 16 متغیر بهعنوان زیرمعیار انتخاب شدند. جامعه آماری پژوهش، 61 نفر از مدیران در حوزه نظام بانکی و استادان در حوزه نظام آموزشی هستند. روش گردآوری دادهها پرسشنامه و روش تجزیه و تحلیل آنها تحلیل سلسله مراتبی (AHP) بوده است. برای دستیابی به اولویت هریک از متغیرهای یادشده، دادهها با استفاده از نرمافزار Expert Choice، پردازش و تجزیه و تحلیل شد. نتایج نشان میدهد که بین معیارهای تحقق اقتصاد مقاومتی در بانکداری اسلامی ایران تفاوت و اولویت وجود دارد. مداخله نکردن دولت در تصمیم های بانک مرکزی حائز بالاترین اولویت است. حمایت از تولید داخلی، سالمسازی شبکه بانکی کشور و شفافسازی آن در اولویتهای بعدی قرار میگیرند.کلیدواژه ها
بانکداری اسلامی, بانکداری مقاومتی, اقتصاد مقاومتی, روش AHPاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.