مقایسه اختلالات شخصیتی و اختلالات جنسی در زوجین متقاضی طلاق و عادی در شهر ساری
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی علوم تربیتی، روانشناسی، مشاوره، آموزش و پژوهش
- کد COI اختصاصی: ESPCER01_029
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1015
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی، موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی روزبهان، ساری، ایران
دانشجوی دکترای روانشناسی، مدرس موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی روزبهان، ساری، ایران
چکیده
هدف مطالعه حاضر مقایسه اختلالات شخصیتی و اختلالات جنسی در زوجین متقاضی طلاق و عادی در شهر ساری بود. پژوهش حاضر توصیفی مقطعی و از نوع علی مقایسه ای است. جامعه آماری پژوهش در مورد زوجین متقاضی طلاق شامل زوجین 20 تا 50 ساله که حداقل یک سال و حداکثر 15 سال از ازدواجشان گذشته، و در سه ماهه تابستان سال 98 پرونده طلاق آنها از اورژانس اجتماعی شهر ساری به یکی از مراکز مشاوره (مجری طرح طلاق) ارجاع داده شد و تعداد آنها 56 زوج بود. جامعه آماری در مورد زوجین عادی شامل زوجین 20 تا 50 ساله که حداقل یک سال و حداکثر 15 سال از ازدوجشان گذشته ساکن شهر ساری بوده و متقاضی طلاق نیستند. نمونه پژوهش شامل 28 زوج متقاضی طلاق و 28 زوج عادی است که به شیوه در دسترس انتخاب گردیدند. در پژوهش حاضر از دو پرسشنامه میلون 3 و شاخص عملکرد جنسی زنان (FSFI) و مردان (IIEF) استفاده گردید. برای تحلیل داده ها از آزمون تی مستقل استفاده گردید. نتایج نشان داد که در اختلالات شخصیت اسکیزوئید، اجتنابی، افسرده، وابسته، نمایشی، خودشیفته، ضد اجتماعی، وسواسی، منفی گرا و مرزی بین زنان متقاضی و زنان عادی تفاوت معناداری وجود دارد. ولی در اختلالات ضخیت آزارگر، خودناکام ساز، اسکیزوتایپ و پارانوئید تفاوت معناداری دیده نشد. بین مردان متقاضی طلاق و مردان عادی در اختلالات شخصیت اسکیزوئید، اجتنابی، افسرده، خودشیفته، ضد اجتماعی، آزارگر، وسواسی و پارانوئید تفاوت معنادار وجود دارد. ولی در اختلالات شخصیت وابسته، نمایشی، منفی گرا، خودناکام ساز، اسکیزوتایپ و مرزی تفاوت معناداری مشاهده نشد. در اختلال عملکرد جنسی بین زنان متقاضی طلاق و زنان عادی تفاوت معناداری وجود دارد ولی بین مردان متقاضی طلاق و مردان عادی تفاوت معناداری وجود نداشت.کلیدواژه ها
اختلالات شخصیتی، اختلالات جنسی، زوجین، طلاقمقالات مرتبط جدید
- بررسی اثر بخشی آموزش غنی سازی روابط زوجین در کاهش مشکلات زناشویی زوجین شهر بوشهر
- نقش عوامل اجتماعی، ورزش، و هنر در بازتوانی زنان مطلقه قربانی خشونت خانگی و اعتیاد
- خودتنظیمی در بزرگسالان مبتلا به اختلال انفجاری متناوب و سابقه اقدام به خودکشی یک مرور نظام مند
- آسیبهای اجتماعی و آموزشی در نظام آموزشی و روش های پیش بینی و پیشگیری
- نظامهای آموزشی و مدیریت آسیبهای اجتماعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.