بررسی نحوه تحقق ارث کودکان حاصل از باروری های نوین از دیدگاه فقه امامیه و حقوق ایران

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مطالعات حقوقی و قضایی
  • کد COI اختصاصی: IJCONF03_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1125
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیرا مظفری لقا

کارشناس ارشد حقوق خانواده ، گروه حقوق و معارف اسلامی ، واحد کرمان ، دانشگاه آزاد اسلامی ، کرمان ، ایران

محمود آقاجانی

دکتری فقه و حقوق اسلامی ، استادیار گروه فقه و مبانی حقوق اسلامی ، واحد کرمان ، دانشگاه آزاد اسلامی ،کرمان ، ایران

چکیده

باروری نوین یک نوع روش درمانی است، که در اواخر قرن بیستم برای درمان ناباروری در زوجین ایجادشده است. نخستین باردر سال 1765 بر روی ماهیان انجام گردید و درنهایت منجر به درمان ناباروری در انسان شد. در این روش باروری از انواعمختلفی در داخل و خارج از رحم استفاده میشود . اما آنچه که در مورد کودکان آزمایشگاهی و استفاده از روشهای نوینباروری به عنوان سوال در ذهن افکار عمومی و حتی استفاده کنندگان از این نوع باروری ها به وجود می آید نحوه تحقق ارثکودکان حاصل از این روشها است ، که این کودکان با چه کسانی قرابت نسبی دارند و از آنها ارث دریافت می کنند هدف ازاین پژوهش بررسی دیدگاه های فقه امامیه و حقوق ایران درباره وراثت کودکان حاصل از باروریهای مدرن است. روشتحقیق از نوع توصیفی- تحلیلی است و روش جمع آوری اطلاعات آن کتابخانه ای و از نوع فیش برداری از منابع موجود می باشد. سرانجام با بررسی این موضوع در فقه امامیه و حقوق ایران به این نتیجه رسیدیم که این نوع کودکان متعلق بهصاحبان اسپرم و تخمک هستند و با آنها رابطه نسبی و قانونی دارند و به سبب داشتن نسب قانونی از والدین خود ارث می برند.

کلیدواژه ها

ارث ، باروری نوین ، فقه امامیه ، حقوق ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.