مروری برکاربردهای میدان الکترومغناطیسی در درمان سرطان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی و دومین کنگره ملی بیوالکترومغناطیس: فرصت ها و چالش ها
  • کد COI اختصاصی: NBCOCMED02_055
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1279
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مائده محمدصالحی

گروه شیمی دارویی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم دارویی، تهران، ایران

احمدرضا فرمانی

گروه مهندسی بافت و علوم سلولی کاربردی، دانشکده فناوری های نوین پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

جعفر آی

گروه مهندسی بافت و علوم سلولی کاربردی، دانشکده فناوری های نوین پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

چکیده

مقدمه: سرطان از جمله مشکلات جدی سلامت جوامع امروزی است که تلاش های بسیار گسترده ای برای مقابله با آندر حال انجام است. با این وجود در بسیاری از موارد سلولهای سرطانی در نهایت می توانند با راهکارهای درمانی ارایه شدهمقابله کرده و حتی گاهی با بروز مقاومت به شیمی درمانی از درمان های به کار رفته برای رشد سریعتر تومور بهره ببرند.همچنین اکثر روش های دارویی دارای عواض بسیار می باشند. از طرفی انجام جراحی نیز برای بسیاری تومورها اثر بخشنبوده و بسیار تهاجمی است.مواد و روشها: در این مطالعه مروری پایگاه های استنادی Scopus ، PubMed و Google Scholar جهت یافتن مطالعات برون تن، درون تن و بالینی مربوط به تاثیرات میدان الکترومغناطیسی بر درمان سرطان مورد جستجو واقع شده و مطالعاتمنتخب از ده سال اخیر مورد مرور واقع شده اند.نتایج: یک از روش های غیر تهاجمی نوین مورد بررسی، استفاده از میدانهای الکترومغناطیسی با دوز کم (EMF) برای تعدیل فرآیند های سلولی است بطور کلی سه رویکرد استفاده از میدان الکترومغناطیسی پالسی و سینوسی، استفاده از نانوذراتمغناطیسی همراه با میدان الکترومغناطیسی و همچنین درمان ترکیبی با میدان الکترو مغناطیسی به همراه سایر درمان هایفیزیکی مانند رادیوتراپی و حتی درمان سیستمی نظیر شیمی درمانی مهمترین رویکردهای استفاده از میدانالکترومغناطیسی در درمان سرطان است.بحث و نتیجه گیری: در نتیجه این حوزه با توجه به مزایای بسیار نظیر غیرتهاجم بودن عملکرد انتخابی و نیز سهولتاستفاده و همچنین قیمت مناسب افق های نوینی در درمان سرطان ایجاد کند.

کلیدواژه ها

سرطان، میدان الکترومغناطیسی، ایپرترمیا، درمان های ترکیبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.