مرروی بر تاثیر تحریک الکتریکی بر سرنوشت سلول های بنیادی و آثار درمانی آن در ترمیم بافت ها

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی و دومین کنگره ملی بیوالکترومغناطیس: فرصت ها و چالش ها
  • کد COI اختصاصی: NBCOCMED02_053
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2154
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمدرضا فرمانی

گروه مهندسی بافت و علوم سلولی کاربردی، دانشکده فناوری های نوین پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

مائده محمدصالحی

گروه شیمی دارویی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم دارویی، تهران، ایران

جعفر آی

گروه مهندسی بافت و علوم سلولی کاربردی، دانشکده فناوری های نوین پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

صادق محمدی

گروه مهندسی پلاستیک، پژوهشکده فرآیند، پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران، تهران، ایران

سارا زمانی امیرآباد

گروه مهندسی شیمی بیوتکنولوژی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه پیام نور واحد تهران شمال، تهران، ایران

فهیمه حبیبی

گروه علوم گیاهی، دانشکده زیست شناسی، پردیس علوم دانشگاه تهران، تهران، ایران

چکیده

وجود عملکرد الکتریکی اعضای بدن مانند دستگاه عصبی، قلب استخوان سبب شده است که یکی از روش های درمانیپرکاربرد به نام الکتروتراپی به ویژه در تسکین درد های مضمن کاربرد فراوان داشته باشد. از طرفی پیشرفت علوم پزشکی درحوزه سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی این نوید را ایجاد کرده است که میتوان با بازسازی بافت های آسیب دیده بدن بهکمک سلول های بنیادی بارگذاری شده بر روی زیست مواد بر بسیاری از آسیب ها و بیماری ها فایق آمد. مسایل اصلی درپزشکی بازساختی تکثیر سلول های بنیادی به میزان مورد لازم و هدایت آن ها به سمت تمایز به بافت هدف است. در این بینکشف تاثیر سیگنال های فیزیکی بر سرنوشت سلول بنیادی، به ویژه جریان الکتریسیته و میدان الکتریکی بر عملکرد اینسلول ها توجه بسیاری از محققین را به خود جلب کرده است. تحریک با میدان الکتریکی (EF) می تواند نقش مهمی در ایجادپاسخ های مناسب سلول ای بنیادی ایفا کند. چنین رویکردی اخیرا برای هدایت تمایز سلول های بنیادی از طریق پوکیاستخوان / نوروژنز / کاردیومیوژنز ایجاد شده است. مسیرهای اصلی سیگنالینگ و پاسخ های سلولی که با تحریک الکتریکیحاصل می شوند ، شامل گونه های اکسیژن فعال و پروتئین های شوک گرمایی ، نوسان غلظت یون کلسیم داخل سلولی،تولید ATP و بسیاری از رویداد های دیگر از جمله خوشه بندی یا تجمع مجدد گیرنده های سطح سلول، بازسازی اسکلت اسکلتی و غیره می باشند که بر سرنوشت سلول بنیادی موثر هستند. در این پژوهش تلاش شده تا مرور مختصری بر تاثیراتسیگنال الکتریکی بر رفتار سلول های بنیادی و همچنین نمونه هایی از آثار درمانی آن ها انجام گیرد.

کلیدواژه ها

سلول بنیادی، تحریک الکتریکی، پزشکی بازساختی، اثرات درمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.