بررسی تاثیرات امواج الکترومغناطیس روی قسمت های مختلف بدن انسان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی و دومین کنگره ملی بیوالکترومغناطیس: فرصت ها و چالش ها
  • کد COI اختصاصی: NBCOCMED02_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 6100
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسن خراسانی زاده

دکترا پرتوپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم وتحقیقات تهران

سعید داودی

کارشناس ارشد پرتوپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم

علی حیدرزاده

کارشناس ارشد اپتی و لیزر دانشگاه قم

حمیدرضا امراللهی

کارشناس ارشد اپتی و لیزر دانشگاه یز

سعیده اسفندیار

کارشناس ارشد پرتوپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم

چکیده

مقدمه: امروزه با توجه به گستر روزافزون وسایل الکترونیکی و فرستنده ای دیجیتالی مانند فرستنده های وایرلس، عموممردم در معرض شدید امواج الکترومغناطیس با طول موج های مختلف می باشند. امواج الکترومغناطیس با توجه به گسترهطول موج دارای عمق نفوذ های مختلف و تاثیر گذاری های مختلف می باشند. دو نوع تابش الکترومغناطیسی وجود دارد.پرتوهای یونیزان و اشعه غیر یونیزان. این دو نوع به این بستگی دارند که آیا آنها قادر به اتم یونیزه کننده و شکستن پیوندهایکووالانسی هستند یا خیر. پرتوهای یونیزه اشعه ماوراء بنفش و فرکانس بالاتر مانند اشعه X یا پرتوهای گاما است. تشعشعاتغیر یونیزان دو مشکل اساسی الکتریکی و بیولوژیکی ایجاد می کند. علاوه بر این، جریان الکتریکی الکتریکی ناشی از تابشباعث آتش سوزی و ایجاد خطر انفجاری می شود.مواد و روش ها: در این مقاله با مطالعه مقالات و منابع موجود در زمینه تاثیر امواج الکترومغناطیس بر عملکرد و آناتومیموجودات زنده علی الخصوص انسان، برخی چشمه های امواج الکترومغناطیس مانند تلفن های همراه، وای فای، مایکروویو،پرتوهای یونیزان و تاثیرات این امواج در زمینه های مختلف از جمله پیامدهای سیستم عصبی و روانی ، تاثیرات بر استخوانها و تشکیل غضروف ها و... مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است.نتایج: با توجه به این که این پژو ش به صورت مروری بوده در چکیده نتایج دو مطالعه به صورت ضمنی اشاره شده کهاطلاعات تکمیلی در اصل مقاله وجود دارد بسیاری از مطالعات نشان می دهد که سیستم و عملکرد حسی انسان تحت تاثیرامواج الکترومغناطیسی فرکانس رادیویی قرار دارد که از ایستگاه های پایه (BTS) دور می شوند. همچنین بعضی از اوقاتمیدانهای الکترومغناطیسی کم برای بافت رباط سودمند هستند. تکثیر و کانی سازی هنگامی که میادین EM در سلول هایاستئوبلاست مشاهده شده که توسط لین و لین تحت تاثیر قرار می گیرند.بحث: استفاده از ابزارهای الکترونیکی زندگی را آسان تر می کند. روز به روز محققان در حال ساخت دستگاه های جدیدهستند اما این دستگاه ها تاثیرات منفی بر سلامت انسان دارد. از بین تمام تاثیرات منفی اثرات نامطلوب میدان های EMبسیار زیاد است. در استفاده گسترده از لوازم الکترونیکی و لوازم برقی هنوز شک وجود دارد که امواج الکترومغناطیسی برایسلامتی انسان واقعا مضر هستند. هیچ اثبات قطعی از عواقب خطرناک برای رفاه انسان که توسط امواج رادیویی با فرکانسپایین ضبط شده است وجود ندارد.

کلیدواژه ها

امواج الکترومغناطیس، بدن انسان، فرستنده های امواج الکترومغناطیس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.