میدان مغناطیسی عاملی موثر در حفظ پارامترهای کلاسیک اسپرم

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی و دومین کنگره ملی بیوالکترومغناطیس: فرصت ها و چالش ها
  • کد COI اختصاصی: NBCOCMED02_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 590
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

متین سادات قافله باشی

دانشگاه آزاداسلامی علوم وتحقیقات- پژوهشگاه رویان

چکیده

مغناطیس درمانی یک روش درمانی مکمل است که با اعمال میدان مغناطیسی ، سبب تسهیل در روند بهبود می شود.ناباروری یکی از معضلات مهم بالینی است که حدود 10 تا 15 درصد از جمعیت زوج های دنیا را شامل می شود. ناباروری درمردان سهمی در حدود 40 تا 50 درصد را به خود اختصاص داده است. تحرک، زنده مانی وحفظ یکپارچگی غشا اسپرم ازپارامترهای مهم در باروری مردان محسوب می شود. هدف این مطالعه حفظ پارامترهای کلاسیک اسپرم با استفاده از شدتمتوسط میدان مغناطیسی استاتیک است.مواد و روشها: پس از بررسی های اولیه ، نمونه منی 90 مرد با مشخصات اسپرم سالم جمع آوری شد. هر نمونه به دوقسمت تقسیم شد، یک نمونه تحت شدت میدان مغناطیسی ویک نمونه درخارج از محدوده ی مغناطیسی؛ هر دو در داخلانکوباتور در بازه زمان های 1، 3 و 5 ساعت، در مرکز میدان مغناطیسی ایستا قرار گرفتند. میزان حرکت کلی اسپرم توسط نرمافزار کاسا اندازه گیری شد ونیز زنده مانی توسط رنگ آمیزی ائوزین نکروزین و بررسی سلامت غشاء اسپرم توسط رنگ آمیزیHOST و تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS (نسخه 16) و آزمون t-test انجام شد. نتایج :میدان مغناطیسی به عنوان یک عامل موثر در پارامترهای کلاسیک اسپرم است و می تواند باعث حفظ حرکت پس ازگذشت 5 ساعت شود، همچنین بررسی لام های ائوزین نکروزین نشان دهنده ی تاثیر مستقیم برمیزان زنده مانی اسپرماست. یک پارچگی غشا اسپرم که از عوامل تاثیرگذار بر سلامت اسپرم است بعد از 5 ساعت بدون تغییر است.نتیجه گیری: میدان مغناطیسی استاتیک می تواند بر تحرک ومیزان زنده مانی وسلامت غشا اسپرم انسان اثر بگذارد. نتایجاین آزمایش نشان داد میدان مغناطیسی بر میکروتوبول های دم در طول مدت 5 ساعت و بپارامتر ای دینامیک تاثیرگذاراست ، اما این اثرات بستگی به شدت کاربردی و زمان میدان مغناطیسی دارد.

کلیدواژه ها

میدان مغناطیسی استاتیک، پارامترهای کلاسیک اسپرم ، حفاظت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.