ریشه یابی نقوش ترکمن و معنایابی آن در جهت خوانش فرهنگ ترکمن
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: هجدهمین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در علوم و فناوری
- کد COI اختصاصی: EMAA18_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1020
نویسندگان
چکیده
یکی از مشکلات مهم در هنر ایران، بی توجهی به هنر بومی ایران می باشد که در لابه لای گذر زمان رو به فراموشی است. مطالعه و ریشه یابی نقوش موجود در هنر بومی قوم ترکمن و معنایابی نقوش در جهت خوانش فرهنگ ترکمن با توجه به وسعت و تنوعی که دارند به عنوان عاملی برای بقای هنر بومی قوم ترکمن و در راستای حفظ هویت فرهنگی ملت است. پژوهش حاضر به دنبال پاسخ به این سوال است که چگونه می توان از طریق ریشه یابی و معنایابی نقوش ترکمن به خوانش فرهنگ این قوم پرداخت از طرفی، به نظر می رسد این نقوش متاثر از طبیعت بوده اند و سرمنشا نقوش ریشه در باورهای اعتقادی مردم ترکمن داشته باشد که با فرهنگ آن ها عجین شده است و برخی از نقوش میان پوشاک، زیورآلات و فرش ترکمن مشترک باشند و بین آن ها ارتباط وجود داشته باشد. روش این پژوهش، توصیفی - تحلیلی است و گردآوری اطلاعات به شیوه کتابخانه ای و میدانی انجام گرفت. مطابق یافته های این پژوهش، نقوش ترکمن متاثر از طبیعت، آداب و رسوم و باورهای سرزمین های مجاور بوده اند و بسیاری از این نقوش از لحاظ ظاهری و معنایی نمادین مشترک بوده اند و میان آن ها ارتباط وجود دارد.کلیدواژه ها
نماد، نقوش ترکمن، پوشاک، زیورآلات، فرشمقالات مرتبط جدید
- تحلیل چالشها و راهکارهای تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت: با تمرکز بر حلقههای مفقوده
- بازخوانی نقش دانشگاه و صنعت در توسعه ملی: از موانع تا راهکارها
- نشانگر تشخیصی جدید در ژن C-myc به عنوان کیت غیر تهاجمی تشخیص سرطان دهان
- برنامه ریزی منابع تجدید پذیر با درنظر گرفتن برنامه ریزی توسعه انتقال و تولید منابع توان راکتیو
- برنامه ریزی همزمان توسعه انتقال و منابع تولید توان راکتیو با استفاده از یک الگوریتم تکاملی بهبود یافته
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.