مسیحیت از ورود به ایران تا انتقال به چین

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دوفصلنامه پژوهشنامه تمدن ایرانی، دوره: 1، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_KJICR-1-3_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1794
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سهم الدین خزا ئی

استادرار گروه تاررخ دانشگاه لرستان

حسین محمدی

استادرار گروه تاریخ دانشگاه خوار می

چکیده

آیین مسیحیت از سده­ی اول میلادی وارد ایران شد و به تدریج گروهی از مردم ایران به این دین گرایش پیدا کردند. با به رسمیت شناخته شدن مسیحیت در امپراتوری روم و به دنبال آن پیش آمدن درگیری­های ایران و روم، ایرانیان مسیحی به سبب متهم شدن به طرفداری از روم، دچار آزار و اذیت دولت و روحانیون زردشتی شدند. پس از رواج تفکرات نستوریوس و مخالفت کلیسای روم با تفکرات وی، مسیحیان ایران به حمایت از مسیحیت نستوری برخاسته و آن را به عنوان دین مسیحیان ایرانی پذیرفتند و به این ترتیب خود را از مسیحیان روم جدا کردند. مسیحیت نستوری به تدریج رنگ و بوی ایرانی گرفت و با حمایت ایرانی­ها به سمت سرزمین­های شرقی گسترش پیدا کرد. در اواخر دوره­ی ساسانی و با درخواست یزدگرد سوم، دربار چین به ایرانیان مسیحی پناه داده و مسیحیت نستوری را به رسمیت شناخته و به آنها اجازه داد تا در چین برای انجام مراسم مذهبی خود کلیساهایی را بنا کنند که معروف به معابد پارسی شدند. این پژوهش بر آن است تا با روش توصیفی- تحلیلی و با بهره­گیری از منابع مکتوب و دست اول نحوه­ی ورود مسیحیت به ایران، وضعیت اقلیت مسیحی در شاهنشاهی ساسانی و چگونگی انتقال آن به چین را بررسی نماید.

کلیدواژه ها

ایران ساسانی, چین, مسیحیت نستوری, یزدگرد سوم, معابد پارسی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.