تجدید نظر در حقوق مالکیت فکری

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی پژوهش در مدیریت، اقتصاد و توسعه
  • کد COI اختصاصی: ICMET06_063
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 608
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد عابدی

استاد گروه مدیریت دانشگاه آزاد سلامی واحد نجف آباد

حسین مکوندی

کارشناسی حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد

معینه عابدی

کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد

چکیده

توافقنامه 1TRIPSاز یکم ژانویه 1995 به اجرا در آمد.استاندردهایی برای 2IPRمقرر شد که اعضای 3WTOباید یر اساس آن قوانین ملی را تشکیل دهند. بسیاری از کشورهای در حال توسعه سعی در مقابله با این قوانین و حذف محدودیت ها و جنبه های مخرب آن تلاش کردند اما در پایان کشورهای توسعه یافته موفق به گرفتن مجموعه ای از قوانین مورد نظرشان شدند. پس از اجرای TRIPS، شواهد حاکی از افزایش مشکلات اقتصادی و اجتماعی ناشی از قوانین سختگیرانه از جمله بالا بردن قیمت محصولات مصرفی و کاهش دسترسی مصرف کننده و سطح رفاه و سلامت، افزایش هزینه شرکتها برای استفاده از فناوری و انحصار دانش سنتی کشاورزان در نتیجه اجرای TRIPS است و منجر به افزایش آگاهی عمومی شده که سیستم فعلی قوانین به نفع صاحبان آیین نامه های حقوقی و علیه منافع عمومی است. این آگاهی طیف وسیعی از خواسته های عمومی را رقم زد که عبارتند از: زمان بیشتر، انعطاف پذیری و آزادی انتخاب گزینه ها برای کشورهای در حال توسعه در اجرای توافق نامه  محدود کردن کشورهای توسعه یافته و شرکت هایشان از انجام اقدام علیه کشورهای در حال توسعه بازبینی و تجدید نظر در TRIPS برای حذف جنبه های مشکل ساز آن و برای اجرای مفاهیم مثبت آن (مانند مقررات انتقال فن آوری) حذف کامل TRIPS از WTO

کلیدواژه ها

حقوق مالکیت فکری، جنبه های تجاری حقوق مالکیت فکری، تجدید نظر، سازمان تجارت جهانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.