کاربرد فرایند تحلیل شبکه ای ( ANP ) در انتخاب مناسب ترین روش غیر بیولوژیک کنترل فرسایش بادی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی علوم کشاورزی،محیط زیست،توسعه شهری و روستایی
  • کد COI اختصاصی: URDCONF04_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 495
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن سالمی

کارشناسی مهندسی منابع طبیعی محیط زیست

حجت اله جلیلیان

دکترای منابع طبیعی گرایش آبخیزداری

کوروش بهنام فر

استادیار پژوهشی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خوزستان

چکیده

در سال های اخیر به علت طوفان های گرد و غبار که بیشتر مناطق استان خوزستان را در بر می گیرد باعث خسارت های زیانباری را به انسان و اکوسیستم و همچنین خسارت های بصورت مستقیم و غیرمستقیم بر منابع طبیعی کشور وارد می کند. در پژوهش حاضر با استفاده از روش ANP و به کمک نرم افزار Super Decision به منظور دستیابی به بهترین روش غیربیولوژیک فرسایش بادی، منطقه ابو حنیور واقع دراستان خوزستان شهرستان بنرماهشهر مورد مطالعه قرار گرفته است که دارای متوسط دمای سالانه 25 درجه سانتی گراد و میزان بارش متوسط سالانه 7 / 166 میلیمتر می باشد. در پژوهش حاضر در منطقه ابوحنیور با در نظر گرفتن مولفه های موثر در روش های غیربیولوژیک نظیر تثبیت خاک، توسعه پوشش گیاهی، ذخیره نزولات، اشتغال زایی و هزینه برای 6 روش گوراب، هلالی آبگیر، فارو، پیتینگ، دیواره خاکی و ریگ پاشی مورد بررسی قرار گرفته است. سپس پرسشنامه ANP در اختیار کارشناسان، مدیران و متخصصان قرار گرفت. سپس با ارزیابی مقایسه ای آنها از طریق مدل ANP و تحلیل داده ها از طریق نرم افزار Super Decision اقدام به الویت بندی روش های مختلف شد. نتایج این پژوهش نشان می دهد که روش گوراب با 22 درصد بیشترین اهمیت و ارجحیت را برای کنترل فرسایش بادی دارد. سپس مدل هلالی آبگیر و فارو هرکدام با 19 درصد بعد از گوراب بیشترین اهمیت را دارد. کمترین ارجحیت مربوط به مدل ریگ پاشی با 11 درصد و مدل دیوار خاکی با 12 درصد می باشد.

کلیدواژه ها

غیربیولوژیک، فرسایش بادی، فرایند تحلیل شبکه ای ( ANP )، نرم افزار Super Decisions

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.