شنزارها و تنوع گونه های گیاهی شن دوست موثر در کنترل فرسایش بادی در منطقه بشرویه و طبس

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: دومین همایش ملی فرسایش بادی و طوفانهای گرد و غبار
  • کد COI اختصاصی: ISADMC02_146
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1637
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا حسینی بمرود

کارشناس ارشد پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی

حسین پژمان

کارشناس پژوهشی

محمد فیاض

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور

چکیده

منطقه مورد مطالعه شامل عرصه یک برگ از نقشه های توپوگرافی ایران سری 551K به مقیاس 1/250000 و شماره 40-11NI به نام بشرویه از انتشارات سازمان جغرافیای کشور است که دارای مختصاد جغرافیا یی 57 درجه تا 58 درجه و 30 دقیقه طول شرقی و 33 درجه تا 34 درجه عرض شمالی می باشد این منطقه در شرق ایران و شمال غربی استان خراسان جنوبی واقع بوده واز شمال به شیت فردوس، از جنوب به شیت خور شمال کویر لوت، از شرق به شیت قاین و از غرب به شیت طبس محدود می گردد. ارتفاع منطقه از سطح دریا عموما بالا بوده و کمترین و بیشترین ارتفاع به ترتیب 650 متر واقع در جنوب غربی شیت اطراف کویر پروده و 1912 متر واقع در غرب شیت قله کوه شتری می باشدآ ب و هوای حاکم بر منطقه از نوع خشک و کویری است بارندگی منطقه به دلیل اب و هوای گرم و خشک نسبتا کم است متوسط سالیانه آن در ایستگاه هواشناسی بشرویه 109/7 میلیمتر می باشد. با استفاده از نقشه های توپوگرافی 1/50000 و نقشه های قابلیت اراضی و همچنین تصاویر ماهواره ای و بازدید از قسمتهای مختلف و پیمایش صحرایی محدوده شنزارهای منطقه بشرویه مشخص گردید و گونه های گیاهی شن دوست موجود نیز جمع آوری و در هر باریوم مرکز تحقیقات مورد شناسایی قرار گرفتند.

کلیدواژه ها

شنزارها، گیاهان شندوست، بشرویه، تنوع، فرسایش بادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.