بررسی و نقد تحلیلی روشهای منشا یابی رسوبات تپه های ماسه ای درایران

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: دومین همایش ملی فرسایش بادی و طوفانهای گرد و غبار
  • کد COI اختصاصی: ISADMC02_058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2243
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد فرجی

استادیار دانشکده منابع طبیعی

علی محمدیان بهبهانی

مربی دانشکده منابع طبیعی

چکیده

در طول بیش از چند دهه گذشته تحقیقات گسترده ای در خصوص فرسایش بادی در ایران صورت گرفته است که دراین میان سهم تحقیقات در زمینه منشا یابی رسوباتبادی و چگونگی حرکت تپه های ماسه ای و گسترش انها به دو دهه اخیر بر میگردد. علیرغم اینکه درزمینه روشهای منشا یابی بصورت کیفی در جهان و ایران تحقیقات و مطالعات اجرایی زیادی صورت گرفته ولی منشا یابی رسوبات بادی بصورت کمی در دنیا و ایران خیلی کم انجام گرفته و بیشتر با استفاده از شاخصه های مختلف اندازه عناصر گرانولومتری ومورفومتری از جمله قطر میانه ، جور شدگی، کج شدگی، و ... مورفوسکوپی عناصر توسط انواع میکروسکوپها جهت تعیین نوع کانی شاخص و درصد تشابه بین عناصر منطقه برداشت و رسوب استفاده از دو روش کیفی XRD و روش کمی XRF از مجموع روشهای دیفراکسیون اشعه X استفاده از تکنیکهای تفسیر عکسهای هوایی و تصاویر ماهواره ای و منشا یابی گم به گام بوده است هرچند استفاده از روشهای فوق درمنشا یابی تپه های ماسه ای تاکنون نیز رایج می باشد ولی دستیابی به روشهای کمی و دقیق تر با قدرت تفکیک مناسب عناصر و کانیها در تعیین سهم و اهمیت نسبی منابع تولید رسوب همواره مورد توجه محققین مختلف بوده است.

کلیدواژه ها

منشا یابی، تپه های ماسه ای، مورفوسکوپی، گرانولومتری، کانی شناسی، گام به گام، عناصر ردیاب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.