بررسی جایگاه اقتصادی نقاشی فیگوراتیو معاصر ایران با مطالعه ی آثار فروخته شده در حراجی تهران با مطالعه ی آثار فروخته شده در حراجی تهران

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پژوهشنامه گرافیک نقاشی، دوره: 2، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_ARJGAP-2-3_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 739
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منصور حسامی

دانشیار گروه نقاشی، دانشکده هنر، دانشگاه الزهرا، تهران، ایران، نویسنده مسئول.

مهسا اینانلو

کارشناسی ارشد نقاشی، دانشکده هنر، دانشگاه الزهرا، تهران، ایران.

چکیده

  با این که اقتصاد هنر از جانب اکثر هنرمندان انکار می شود، حمایت مالی همواره از اساسی ترین عوامل شکل گیری و ادامه یک جریان هنری در طول تاریخ بوده است. از طرفی نقاشی فیگوراتیو معاصر ایران همواره با چالش پیدا کردن خریدار در بین حجم انبوه مبادلات نقاشی انتزاعی، نقاشی خط و نگارگری های با مشخصه ارزش های  بازاری دست و پنجه نرم می کند. در این پژوهش سعی شده تا با بررسی آثار مبادله شده در حراجی تهران به این مقوله مهم پرداخته شود که جایگاه نقاشی فیگوراتیو در اقتصاد هنر معاصر ایران یعنی بازار ملی چیست، شمار اغلب آثار فروخته شده در چه سطحی قرار دارند و آیا منطبق با معیارهای بازاری شکل گرفته اند یا با ارزش های زیبایی شناختی همگام هستند. هدف از انجام این تحقیق بررسی تاثیر بازار ملی بر جریان نقاشی فیگوراتیو ایران است که با روش اسنادی اطلاعات آن جمع آوری شده است. نتیجه این که نقاشی فیگوراتیو تنها ده درصد حجم کل مبادلات بازار ملی را به خود اختصاص داده است پس می توان این گونه به جمع بندی رسید که هنوز جای مناسبی در اقتصاد هنر معاصر پیدا نکرده است. شایان ذکر است در گذشته اغلب آثار با ویژگی ارزش های بازاری انتخاب می شدند اما رفته رفته این روند بهبود پیدا کرده و با توجه به حمایت مالی دولت از بازار ملی، می توان امید داشت که کیفیت آثار فروخته شده در حراجی تهران نقش به سزایی در ادامه جریان نقاشی فیگوراتیو در آینده خواهد داشت.              

کلیدواژه ها

اقتصاد هنر, هنر معاصر, نقاشی فیگوراتیو, حراج تهران, بازار ملی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.