زمان بندی گردش کار در محیط ابر ترکیبی با در نظر گرفتن امنیت کارها و ارتباطات با الگوریتم ازدحام ذرات بهبودیافته

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه پدافند الکترونیکی و سایبری، دوره: 7، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_PADSA-7-4_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 356
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مائده مهرآوران

دانشجوی دکتری کامپیوتر

محمدرضا پژوهان

استادیار دانشگاه یزد

فضل الله ادیب نیا

استادیار دانشگاه یزد

چکیده

در حالی که منابع ابر خصوصی برای اجرای درخواست ها، کاهش هزینه و امنیت بیشتر اطلاعات را به دنبال دارد، استفاده از ابر عمومی علاوه بر هزینه، مخاطرات احتمالی در حفاظت از اطلاعات سازمان را نیز به همراه دارد. اما نیاز سازمان ها به منابع با کارایی و ظرفیت ذخیره سازی بالا، آن ها را ناگزیر به استفاده از ابر عمومی می کند. بنابراین زمان بندی درخواست ها به منابع، یکی از مسائل مهم در محاسبات ابری است. در این مقاله روش جدیدی پیشنهاد می شود که به زمان بندی کارها با در نظر گرفتن ملاحظات امنیتی می پردازد. ملاحظات امنیتی شامل حساسیت برای کارها که در پژوهش های اخیر در نظر گرفته شده، حساسیت برای داده های انتقالی بین کارها و همچنین ایده اصلی در نظر گرفتن قدرت امنیتی برای منابع و مسیرهای ارتباطی بین آن ها می باشد. سناریوی پیشنهادی توسط الگوریتم PSO بهبودیافته (PSO-WSCS) پیاده سازی می شود. تابع هدف، حداقل کردن فاصله امنیتی کارها و داده ها از قدرت امنیتی منابع و ارتباطات است؛ به طوری که دو محدودیت زمان و هزینه نیز برآورده شود. الگوریتم پیشنهادی PSO-WSCS که تغییراتی روی الگوریتم PSO اصلی می دهد، با سه الگوریتم دیگر زمان بندی مطرح و مشابه VNPSO، MPSO و MPSO-SA با در نظر گرفتن امنیت در محیط ابر ترکیبی مقایسه می گردد. نتایج ارزیابی حاکی از موثر بودن الگوریتم پیشنهادی در یافتن منابع با شباهت امنیتی نزدیک به نیازهای امنیتی می باشد. به طور متوسط، بهبود 40 درصدی در نمونه های در نظر گرفته شده این مهم را نشان می دهد.

کلیدواژه ها

ابر ترکیبی, زمان بندی جریان کارها, نیاز امنیتی کار, نیاز امنیتی داده, قدرت امنیتی منابع, قدرت امنیتی مسیر ارتباطی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.