ارائه یک فیلتر باند باریک کوچک با استفاده از ساختارهای چپگرد-راستگرد برای کاربردهای WLAN

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دوفصلنامه الکترومغناطیس کاربردی، دوره: 7، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_ELEMAG-7-1_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 383
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی دانائیان

استادیارگروه مهندسی برق- دانشگاه ولی عصر رفسنجان (عج)، رفسنجان، ایران

حسین قیومی زاده

استادیارگروه مهندسی برق، دانشگاه ولی عصر رفسنجان (عج)، رفسنجان، ایران

چکیده

در این مقاله، یک فیلتر باند باریک بسیار فشرده جدید با لبه های تیز در باند فرکانسی WLAN با استفاده از ساختارهای چپگرد-راستگرد ارائه شده است. در طراحی فیلتر باند باریک پیشنهادی از سلول واحدهای جدیدی استفاده شده است. فیلتر طراحی شده از ترکیب دو بخش مجزا تشکیل شده است. بخش اول یک ساختار راست گرد (RH) و بخش دوم یک ساختار چپ گرد (LH) است. بخش راست گرد با استفاده از مکمل حلقه های تشدیدی شکاف دار اسپیرال که روی صفحه زمین حک شده اند و یک استاب زمین شده به­وسیله میانراه روی سطح بالایی ساختار پیاده سازی شده است در حالی­که بخش چپ گرد با استفاده از مکمل حلقه های تشدیدی شکاف دار اسپیرال با ابعاد بزرگتر که روی صفحه زمین حک شده اند و خازن اینتردیجیتال سری روی سطح بالایی ساختار پیاده­سازی شده است. در پیکربندی پیشنهادی، بخش راست گرد میان دو بخش چپ گرد قرار گرفته است. بخش راست گرد یک قطب انتقال و بخش چپ گرد یک قطب انتقال و یک صفر تولید می کنند که دو قطب انتقال در باند عبور فیلتر در فرکانس مربوط به باند WLAN (فرکانس  GHz4/2) رخ می دهند. مدل مداری ساختار پیشنهادی نیز فراهم آمده است و نتایج مدل مداری با نتایج شبیه­سازی مقایسه شده اند. این فیلتر دارای پهنای باندی است که محدوده    GHz 25/2 تا GHz 45/2 را پوشش می دهد، به عبارت دیگر فیلتر دارای پهنای باند کسری 5/8% می باشد. ابعاد فیلتر پیشنهاد شده برابر gλ 06/0 × gλ 25/0 است که در مقایسه با فیلترهای مشابه طراحی شده بسیار کوچکتر می باشد. به منظور اعتبار بخشی به روش طراحی فیلتر، ساختار پیشنهادی ساخته و اندازه­گیری شده است. با توجه به نتایج به­دست­آمده به وضوح دیده می شود که نتایج اندازه گیری با نتایج شبیه سازی سازگاری خیلی خوبی دارند.

کلیدواژه ها

فراماده, فیلتر میان گذر باند باریک, کوچک سازی ابعاد, خازن اینتردیجیتال, مکمل حلقه تشدیدی شکاف دار اسپیرال, خط انتقال ریزنواری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.