بررسی میزان پذیرش و اتخاذ مهارت های کارآفزینی کشاورزی بین کشاورزان محصولات زراعی در استان فارس، ایران

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی چشم اندازهای نوین در حسابداری، مدیریت و کارآفرینی
  • کد COI اختصاصی: EMECONF03_056
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 481
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهارک عزیزی

عضو هیات علمی و استادیار دانشگاه جامع علمی کاربردی، تهران، ایران

چکیده

این مطالعه میزان پذیرش و اتخاذ مهارت های کارآفرینی کشاورزی در بین کشاورزان محصولات زراعی در استان فارس، ایران را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده است. به طور خاص، ویژگی های اقتصادی- اجتماعی کشاورزان را شرح داده و میزان اتخاذ مهارت های کارآفرینی توسط آنان را مورد بررسی قرار داده است. تاثیر درک شده از اتخاذ مهارت های کارآفرینی کشاورزی را مورد ارزیابی قرار داده و محدودیت های لازم برای اتخاذ مهارت ها را شناسایی کرد. با استفاده از روش نمونه گیری چهار مرحله ای، 165 کشاورز محصولات زراعی برای مصاحبه انتخاب شدند. داده های جمع آوری شده با استفاده از آمار توصیفی و همبستگی لحظه ای محصول پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که میانگین سنی، اندازه خانوار، اندازه مزرعه و سال های تجربه کشاورزی به ترتیب 45 سال، هفت نفر، 2/74 هکتار و 20 سال بود. سطح اتخاذ مهارت های کارآفرینی پایین (45%) بود. و به طور قابل توجهی تحت تاثیر سن (r=-0/323)، اندازه خانوار (r=0/3030)، سطح تحصیلات (r=0.255)، فراوانی ملاقات های توسعه (0.599) و عضویت در گروه های کشاورز (0/485) بود (P< 0.05). دسترسی ناکافی به ورودی ها، بازارها و سرمایه اولیه، مهمترین چالش های پیش روی کشاورزان بود. این مطالعه نتیجه گرفت که سطح اتخاذ این مهارت ها پایین بوده و تحت تاثیر برخی خصوصیات اقتصادی- اجتماعی کشاورزان بود. توصیه می شود ذینفعان در فرایندهای توسعه روستایی برای برطرف کردن چالش های شناسایی شده باید رویکرد چند بعدی را بررسی کنند. تعداد دفعات بازدیدهای توسعه باید افزایش یابد، و گروه های کشاورز تقویت شوند تا نقش های بارزتری را در توسعه بازی کنند.

کلیدواژه ها

کارآفرینی کشاورزی، مهارت، پذیرش، محصولات زراعی، پروژه توسعه کشاورزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.