بررسی کارایی نانولوله های کربنی تک دیواره و چند دیواره در حذف داروی پنی سیلینG از محیط های آبی
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: اولین دوره همایش ملی مدل سازی وفناوری های جدید در مدیریت آب
- کد COI اختصاصی: MIWM01_127
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 690
نویسندگان
،گروه مهندسی بهداشت محیط،دانشکده بهداشت،دانشگاه علوم پزشکی، بیرجند،ایران.
عضو مرکز تحقیقات دانشجویی ،دانشکده بهداشت،دانشگاه علوم پزشکی بیرجند،بیرجند،ایران.
دانشجوی دکتری رشته آلودگی های محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.
دکترا مهندسی بهداشت محیط،دانشکده بهداشت،دانشگاه علوم پزشکی وخدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد،یزد.ایران.
عضو مرکز تحقیقات دانشجویی ،دانشکده بهداشت،دانشگاه علوم پزشکی بیرجند،بیرجند،ایران.
چکیده
زمینه و هدف: آلاینده های دارویی به ویژه آنتی بیوتیک ها یکی از مسائل حاد زندگی امروزی و یکی از منابع آلوده کننده محیط زیست خصوصا در دهه اخیر به شمار می آیند که برای سلامت انسان و محیط زیست مضر می باشند. هدف از این مطالعه بررسی حذف پنی سیلین G با استفاده از نانولوله های کربنی تک دیواره و چند دیواره بوده است.مواد و روشها: این مطالعه یک تحقیق تجربی – آزمایشگاهی بوده که به صورت ناپیوسته انجام شده است. تاثیر پارامترهای مختلف شامل 11 pH،9،7،5،3، غلظت اولیه آلاینده 200،150،100،50 میلی گرم برلیتر، دوز جاذب 1،0,75،0,5،0,25 گرم درلیتر و زمان تماس(5،10،15،30،60،90،120،180 دقیقه) تعیین شد.غلظت آلاینده توسط دستگاه اسپکتروفتومتر در طول موج 283 نانومترخوانده شد. نتایج با استفاده از نرم افزار Excel مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.یافته ها: نتایج نشان داد که کارایی نانولوله های کربنی تک دیواره و چند دیواره در حذف پنی سیلین G به ترتیب% 69,66 و 52,61% و ظرفیت جذب نانولوله ها به ترتیب 141 میلی گرم بر گرم و 119میلی گرم بر گرم در شرایط با غلظت اولیه mg/l 50 در pH=5 با دوز 0,25 gr/l جاذب درمدت 105 دقیقه از محیط آبی می باشد.نتیجه گیری: براساس نتایج حاصله مشخص شد که جاذب های نانولوله کربنی تک دیواره و چند دیواره به عنوان یک جاذب موثر در حذف پنی سیلین G از محلولهای آبی می تواند مورد استفاده قرارگیرد.کلیدواژه ها
آنتی بیوتیک، پنی سیلین G، محیط های آبی، نانو لوله های کربنیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.