تخمین تغذیه آب زیرزمینی با استفاده از معادله بیلان، مدل هیدرولوژیکی WetSpass وبرنامه PROGRADE

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین دوره همایش ملی مدل سازی وفناوری های جدید در مدیریت آب
  • کد COI اختصاصی: MIWM01_105
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 592
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد فاریابی

استادیار دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه جیرفت

چکیده

رآورد میزان تغذیه آب زیرزمینی اهمیت زیادی در برنامه ریزی و مدیریت منابع آب دارد. در سالهای گذشته روشهای تجربی و مدلهای عددی مختلفی برای تعیین مقدار تغذیه آبخوانها بکار گرفته شده است. در این مطالعه میزان تغذیه آب زیرزمینی با استفاده از سه روش شامل معادله بیلان، مدل هیدرولوژیکی WetSpass و نرم افزار PRO-GRADE در بخش شمالی محدوده دزفول- اندیمشک تخمین زده شده است. نتایج بیلان آب زیرزمینی میزان تغذیه آبخوان را در حدود 117/76 میلیون متر مکعب در سال برآورد کرده است. مدل WetSpass مقدار تغذیه آبخوان را در محدوده47/11 تا 191/82 میلیمتر در سال تخمین زده و بر اساس نرم افزار PROGRADE نرخ تخلیه و تغذیه آبخوان بین -0/0078 تا 0/0221 متر در روز تعیین شده است.

کلیدواژه ها

آب زیرزمینی، تغذیه، بیلان، مدل سازی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.