برآورد حجم آب آلوده شده ناشی از تولید شلتوک برنج به تفکیک استانهای کشور با استفاده از مفهوم رد پای آب

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی علوم و مهندسی محیط زیست و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: IRANEESD02_106
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 703
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مازیار واعظ

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت منابع آب، دانشکده مهندسی عمران حملونقل، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران

علی دهنوی

استادیار گروه مهندسی عمران، دانشکده مهندسی عمران حملونقل، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران

شروین جمشیدی

استادیار گروه مهندسی عمران، دانشکده مهندسی عمران حملونقل، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران

چکیده

آلودگی آب یکی از چالش برانگیزترین مسائل زیست محیطی در حوضه های آبریز جهانی است و کشاورزی یکی از عوامل اصلی آلودگی منابع آب به شمار میرود. تخلیه زهاب های کشاورزی به سبب استفاده از کود و سموم در مراحل مختلف کشت، سهم عمده ای در آلودگی منابع آب دارد. ردپای آب خاکستری مولفهای در مفهوم ردپای آباست که مستقیما0 اثرات زیست محیطی ناشی از مصرف کودها و سموم در محصولات کشاورزی را نشان میدهد. در این تحقیق ابتدا مولفه ردپای آب خاکستری کشورهای عمده تولیدکننده شلتوک برنج در جهان با استفاده از مطالعات انجام شده جمع آوری و معیار این تحقیق قرار گرفت . سپس سه سناریو حداقل، متوسط و حداکثر با هدف تعیین ردپای آب خاکستری برای کشور مدنظر قرار گرفت و با استفاده از میانگین وزنی، ردپای آب سه سناریوی ذکرشده محاسبه شد. از حاصل ضرب مقادیر ردپای آب خاکستری محاسبه شده تحت سه سناریوی فوق در تولید شلتوک برنج هر استان، مقادیر کل حجم آب آلودهشده ناشی از کشت شلتوک برنج در کشور به تفکیک هر استان محاسبه شد. نتایج نشان داد که مقادیر ردپای آب خاکستری حداقل، متوسط و حداکثر تولید شلتوک برنج به ترتیب 64، 170 و 314 مترمکعب برتن است که با توجه به تولید 3,206.061 تن شلتوک برنج در سال زراعی 95-96 در کل کشور، مقادیر کل حجم آب آلوده شده ناشی از ان تحت سه سناریوی فوق، به ترتیب 205، 545 و 1007 میلیون مترمکعب در سال برآورد شد.

کلیدواژه ها

ردپای آب خاکستری، ردپای آب، مدیریت کیفیت آب، شلتوک برنج، آلودگی آب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.