تعیین شاخص های ارزیابی در شرکت های بهره برداری از شبکه های آبیاری و ارائه روش های ارزیابی آنها (مطالعه موردی در شرکت های بهره برداری از شبکهه ای آبیاری خوزستان)

  • سال انتشار: 1381
  • محل انتشار: یازدهمین سمینار کمیته ملی آبیاری و زهکشی
  • کد COI اختصاصی: INCID11_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1902
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسن مبشری

کارشناس سازمان آب و برق خوزستان

غلامرضا خواجه ساهوتی

کارشناس سازمان آب و برق خوزستان

چکیده

همواره بدست آوردن حداکثر سود ممکن از نیروی کاری ، توان، استعداد و مهارت نیروی انسانی ، زمین، ماشین، پول، تجهیزات، زمان، مکان، و غیره به منظور ارتقاء رفاه جامعه به گونه ای که افزایش آن به عنوان ضرورت، در جهت ارتقاء سطح زندگی انسانها و ساختن جا معه مرفه تر، مد نظر همه صاحبنظران سیاست و اقتصاد می باشد . از آنجا که منابع وعوامل تولید ، یا عاملهای تشکیل دهنده فعالیتهای تولیدی (شامل منابع طبیعی، سرمایه، کار و مدیریت) در هر سرزمینی محدود بوده و احتیاجات بشر روز افزون ، متعدد و نامحدود است ، تقاضا یا مصرف دائماً رو به افزایش بوده وممکن است بعضاً بر میزان عرضه یا تولید برتری و پیشی جسته و فاصله و شکاف بین این دو روز به روز افزایش یابد . بهمین دلیل بهترین و اقتصادی ترین روش استفاده از منابع و امکانات محدود برای پاسخگویی به نیازهای نامحدود بشر وارزش و اهمیت بهره وری یا استفاده بهینه از عوامل تولید، مطرح خواهد شد. در دهه های اخیر ، افزایش تقاضای آب موجبات نگرانی کاهش سرانه منابع آب تجدیدشونده را با توجه به محدودیت این منابع در نقاط مختلف دنیا فراهم آورده است . لذا بهره برداری از این منابع به شکل مطلوب ، مؤثر و کارآ در جهت تضمین توسعه پایدار ، یکی از مهمترین موضوعات مطرح شده در دنیای امروز میباشد.شایان ذکر است که بهره برداری بهینه از این ماده حیاتی در مناطق خشک و نیمه خشک ایران ، شاید بیش از سایر نقاط دنیا اهمیت داشته باشد. در کشور ما ، وظایف مدیریت منابع آب که شامل مها ر، استحصال، انتقال و توزیع آب میباشد از طرف وزارت نیرو به سازمانهای آب منطق ه ای محول گردیده است . این سازمانها نیز با تشکیل شرکت های بهره برداری از شبکه های آبیاری وزهکشی ، وظایف مربوط به انتقال وتوزیع آب را به آنها تفویض نموده اند. در شرکت های مذکور ، فعالیتهای متعددی برای افزایش راندمان و بهره وری از امکانات موجود صورت گرفته است . در این راستا ، خلا ء وجود ابزاری به منظور سنجش واندازه گیری فعالیتهای مذکور و مقایسه میزان مدیریت صحیح آنها ، احساس می گردد . بدین جهت با توجه به ضرورت امر ، در این مقاله سعی گردیده تا ابزاری برای انداز ه گیری ومقایسه کارها و فعالیتهای انجام شده در شرکت های بهره برداری از شبکه های آبیاری بطور عام و در شرکت های بهره برداری از شبکه های آبیاری و زهکشی خوزستان بصورت خاص ارائه شود و رتبه نهایی هر کدام نسبت بهم مشخص گردد.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.