تاثیر کم آبیاری بر ویژگی های رویشی، عملکرد و کیفیت میوه سه رقم زیتون روغنی
محل انتشار: فصلنامه علوم باغبانی ایران، دوره: 48، شماره: 1
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 471
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JHS-48-1_016
تاریخ نمایه سازی: 22 فروردین 1399
چکیده مقاله:
این پژوهش به منظور بررسی تاثیر کم آبیاری بر ویژگی های رویشی و زایشی سه رقم زیتون روغنی 14 ساله به نام های روغنی، آمفی سیس و میشن در ایستگاه پژوهشی زیتون دالاهو سرپل ذهاب تحت تاثیر سه رژیم آبیاری در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سال 1393 اجرا شد. تیمارهای آبیاری شامل آبیاری به میزان 100 درصد تبخیر و تعرق (شاهد)، آبیاری به میزان 60 درصد نیاز آبی (کم آبیاری مداوم) و کم آبیاری تنظیم شده (60 درصد نیاز آبی به همراه عدم آبیاری در طول مدت سخت شدن هسته و تغییر رنگ میوه) درختان زیتون طی فصل رشد بودند. نتایج نشان داد، تیمار کم آبیاری تنظیم شده در مقایسه با تیمار کم آبیاری مداوم در کل فصل باعث افزایش وزن میوه، طول میوه، وزن تر و خشک گوشت، درصد رطوبت میوه، وزن خشک هسته و طول هسته در رقم های مختلف زیتون مورد آزمایش شد. از نظر قطر میوه، نسبت وزن خشک گوشت به هسته، درصد گوشت و درصد روغن در ماده تر بین رژیم های آبیاری تفاوت معنی داری وجود نداشت. درصد روغن در ماده خشک به طور معنی دار تحت تاثیر تیمارهای آبیاری قرار گرفت، به طوری که بیشترین درصد روغن در ماده خشک (67/37 درصد) در رقم روغنی در کم آبیاری مداوم مشاهده شد. همچنین در این رقم در تیمار کم آبیاری مداوم عملکرد روغن در هکتار در مقایسه با تیمارهای آبیاری کامل و کم آبیاری تنظیم شده افزایش یافت. در رقم آمفی سیس، عملکرد روغن در تیمار کم آبیاری تنظیم شده با تیمار آبیاری کامل اختلاف معنی داری نداشت. به طورکلی واکنش هر سه رقم به تیمارهای آبیاری متفاوت بود و رقم آمفی سیس به عنوان رقم برتر تحت تاثیر کم آبیاری تنظیم شده معرفی می شود. در رقم پر رشد (میشن) تاثیر کاهش آبیاری شدیدتر مشاهده شد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
رحمت اله غلامی
دانشجوی دکتری، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران
حسن ساری خانی
دانشیار، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران
عیسی ارجی
دانشیار، بخش تحقیقات زراعی باغی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرمانشاه، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :