بررسی تاثیر محلول های غذایی بر آنتوریوم گلدانی (Anthurium andreanum cv. LentiniRed) در کشت بدون خاک

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه علوم باغبانی ایران، دوره: 48، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JHS-48-2_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 347
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمانه فتح اللهی

دانشجوی دکتری، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت

معظم حسن پور اصیل

استاد، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت

هدایت زکی زاده

استادیار، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت

جمالعلی الفتی

استادیار، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت

چکیده

تاثیر محلول­های مختلف غذایی بر رشد و گلدهی گیاه زینتی آنتوریوم گلدانی (Anthurium andreanum cv. Lentini Red) در کشت بدون خاک از آبان سال 93 تا تیر سال 94، در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه گیلان، در قالب طرح کامل تصادفی با چهار نوع محلول غذایی (تیمار) و چهار تکرار (هر تکرار شامل پنج گلدان)، مقایسه شد. محلول­های غذایی یک (نیترات: نیتروژن کل، 5/3: 5/3)، و دو (نیترات: نیتروژن کل، 3: 3) بدون آمونیوم و محلول­های غذایی سه (نیترات: نیتروژن کل، 4: 5/4 و آمونیوم به نیتروژن کل، 5/0: 5/4) و چهار (نیترات: نیتروژن کل، 5/3: 4 و آمونیوم به نیتروژن کل، 5/0: 4)، حاوی آمونیوم بودند. محلول­های غذایی یک و سه حاوی 9/2 و محلول­های غذایی دو و چهار حاوی 4/2 میلی­اکی والان پتاسیم در لیتر محلول بود. نتایج نشان داد، از نظر شمار برگ، شمار گل، زمان گلدهی، میزان آنتوسیانین­های برگواره های بزرگ و رنگی به نام چمچه (Spathes)، سبزینه (کلروفیل)­های a و b، کاروتنوئیدها، غلظت عنصرهای نیتروژن، پتاسیم، منیزیم، کلسیم و آهن برگ اختلاف معنی­داری وجود داشت و از نظر ارتفاع بوته، طول و عرض چمچه گل، طول، عرض و سطح برگ و غلظت فسفر برگ اختلاف معنی­دار نبود. بیشترین شمار برگ و گل، مربوط به گیاهان تغذیه شده با محلول غذایی سه بود. گلدهی در گیاهان تیمارهای سه و چهار به طور معنی­داری سریع­تر رخ داد. بیشترین میزان آنتوسیانین­ها در چمچه گیاهان تغذیه شده با محلول غذایی دو و بیشترین میزان سبزینه­های a و کاروتنوئیدها، مربوط به تیمارهای یک و سه بود. کاربرد آمونیوم به عنوان منبع نیتروژن، منجر به کاهش غلظت کاتیون­ها و افزایش غلظت آهن برگ شد.

کلیدواژه ها

آنتوسیانین, آمونیوم, چمچه, عنصرهای کانی, نیترات

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.