بررسی تاثیر اتفن و حلقه برداری بر ویژگی های کمی و کیفی میوه انگور رقم ریش بابا قرمز

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه علوم باغبانی ایران، دوره: 48، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JHS-48-4_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 482
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد دولتی بانه

دانشیار پژوهشی، بخش تحقیقات باغبانی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ارومیه، ایران

رضا زارعی

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه

محسن اسمعیلی

استاد، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه

چکیده

یکی از عامل های مهم تعیین کننده کیفیت و بازارپسندی انگور رنگ حبه آن است. عامل های چندی بر رنگ­گیری حبه تاثیر دارند. به منظور بررسی تاثیر حلقه­برداری شاخه­های سال جاری و محلول­پاشی اتفن با غلظت­های 150 و 300 میلی­گرم در لیتر در مرحله تغییر رنگ حبه­ها بر رنگ­گیری و کمیت و کیفیت میوه­ انگور ریش بابا قرمز این پژوهش به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار در شرایط آب هوایی ارومیه در تاک­های 25 ساله با تربیت کوردون دوسویه اجرا شد. در هنگام برداشت صفات کمی و کیفی میزان قند، اسید میوه، وزن حبه و خوشه، سفتی و ریزش حبه، میزان فنول کل، مواد پاداکسندگی (آنتی­اکسیدانی) و ویژگی های رنگ حبه اندازه­گیری شدند. حلقه­برداری و اتفن باعث بهبود میزان قند و کاهش اسید میوه شدند. وزن حبه­ها و خوشه­ها در تاک­های حلقه­برداری شده افزایش نشان داد، اما اتفن تاثیری نداشت. ریزش حبه در تاک­های حلقه­برداری شده کمتر از شاهد بود ولی اتفن باعث تشدید ریزش و کاهش میزان سفتی بافت حبه شد. هر دو تیمار باعث افزایش تولید مواد فنولی و پاداکسندگی میوه­ شدند. بیشترین میزان فنل در تاک­های حلقه­برداری شده و اتفن در زمان تغییر رنگ حبه­ها بود. حلقه­برداری تاک­ها در آغاز تغییر رنگ حبه­ها به همراه کاربرد اتفن باعث بهبود رنگ­گیری و قرمزتر شدن حبه­ها شدند.

کلیدواژه ها

آنتوسیانین, رنگ حبه, فنل, مواد جامد محلول

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.