تخمین هیدروگراف براساس اجزای مختلف بارندگی با استفاده از شبکه عصبی-فازی تطبیقی مطالعه موردی(حوزه آبخیز قره سو اردبیل)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس علمی پژوهشی آبخیزداری و مدیریت منابع آب و خاک
  • کد COI اختصاصی: NCWMSWRM09_075
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 466
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پیمان سپهری

دانش آموخته مقطع کارشناسی ارشد آب و سازه های هیدرولیکی، گروه عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر، اهر.

عرفان سپهری

دانش آموخته مقطع کارشناسی عمران، گروه عمران، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل.

سمیرا مردعلی

دانش آموخته مقطع کارشناسی ارشد مهندسی سازه های آبی، دپارتمان مهندسی آب، دانشگاه ارومیه، ارومیه

چکیده

محدودیت های مختلف نظیر کافی نبودن ایستگاه های هیدرومتری، مشکل بودن جمع آوری داد ه های هیدرومتری همراه با هزینه بر بودن جمع آوری آمار و اطلاعات مشاهده ای ایجاب می کند که برای تخمین آب نمود سیلاب از مدل های هیدرولوژیکی استفاده نمود. با توجه به دسترسی آسان و بیشتر به آمار بارندگی، تهیه مدل هیدرولوژی مبتنی بر مشخصه ها و اطلاعات بارندگی بسیار کاربردی و منطقی به نظر می رسد. در این تحقیق 15 ویژگی از باراننمود به عنوان متغیر مستقل، برای 60 رگبار از سال 1383 تا 1395 در حوزه آبخیز قرهسو استان اردبیل به مساحت 75 / 66 کیلومترمربع مد نظر قرار گرفت. با توجه به محدود بودن امکانات هیدرومتری در حوزه های آبخیز کشور، تحقیق حاضر سعی بر آن دارد تا با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی و شبکه عصبی فازی-تطبیقی ارتباط بین اجزای مختلف آب نمود و باران نمود 1 پیش بینی شود، که با در دست داشتن اطلاعات مربوط به بارندگی بتوان به اطلاعات مربوط به آبنمود دست یافت، که با تهیه آبنمود می توان از آن در طراحی های مختلف سازه های هیدرولیکی، برآورد دبی حداکثر سیلاب و طرحهای کنترل سیلاب استفاده کرد.

کلیدواژه ها

آب نمود سیلاب، شبکه عصبی مصنوعی، شبکه عصبی-فازی تطبیقی، قره سو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.