بررسی قابلیت کشت گونه های مختلف آویشن (Thymus spp.) در فضای سبز

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه علوم باغبانی ایران، دوره: 49، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JHS-49-3_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 298
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن ملکی لجایر

دانشجوی سابق دکتری علوم باغبانی (گیاهان زینتی)، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت | استادیار اصلاح وفیزیولوژی گیاهان زینتی، گروه علوم گیاهی و گیاهان دارویی، دانشکده مشگین شهر، دانشگاه محقق اردبیلی

یوسف حمید اغلی

دانشیار، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت

هدایت زکی راده

استادیار، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت

محمدحسن بیگلوئی

دانشیار، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت

چکیده

کاربرد گیاهان بومی و دارویی در منظر شهری، با نیاز آبی کم و نیاز به مراقبت کمتر و همچنین گونه­هایی با پتانسیل و ارزش زینتی بالا، در حال افزایش می­باشد. در این تحقیق نیز قابلیت کشت گونه­های آویشن Thymus kotschyanus، T. sepyllum، T. fedtschenkoi، T. vulgaris،T. daenensis  و T. pubescence  در فضای سبز طی 2 سال مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که گونه­های Thymus kotschyanus، T. sepyllum و T. fedtschenkoi بیشترین پذیرش و گونه­های T. pubescence و T. daenensis کمترین پذیرش را از لحاظ زیبایی در مرحله رشد رویشی و زایشی، در بین مردم داشتند. همچنین، گونه T. kotschyanus به­دلیل گلدهی زودهنگام در بهار، طول دوره گلدهی بیشتری نسبت به سایر گونه­ها، به خصوص گونه­های دیرگل T. sepyllum و T. daenensis داشت. بیشترین سطح پوشش، تعداد گل آذین و تعداد گل در گل­آذین نیز در گونه­های T. sepyllum وT. kotschyanus مشاهده شد. گونه های T. sepyllum و T. vulgaris طویل ترین گل­آذین­ها را به خود اختصاص دادند؛ ولی اندازه گل­های این گونه­ها خیلی کوچک­تر از سایرین بود. بزرگ ترین گل و قطر گل­آذین در گونه­های T. daenensis و T. pubescence مشاهده شد. در کل، گونه های مورد مطالعه دارای صفات ارزشمند جهت معرفی به فضای­سبز هستند؛ ولی گونه­های T. kotschyanus و T. sepyllum، به­ترتیب مناسب­ترین گونه­ها جهت معرفی به عنوان گیاهان پوششی در فضای­سبز هستند.

کلیدواژه ها

ارزیابی دیداری, تعداد گل, دوره گلدهی, گونه های بومی, گیاه پوششی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.