ارزیابی تاثیر غنی سازی بستر کشت با مکمل های شیمیایی و زیستی بر برخی ویژگی های کیفی و عملکرد قارچ صدفی (Pleurotus ostreatus)
محل انتشار: فصلنامه علوم باغبانی ایران، دوره: 50، شماره: 2
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 399
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JHS-50-2_006
تاریخ نمایه سازی: 21 فروردین 1399
چکیده مقاله:
ترکیب غذایی بستر کشت، یکی از مهمترین عوامل اصلی در رشد و نمو قارچ صدفی (Pleurotus ostreatus) میباشد. در این پژوهش اثرات ترکیبی مکملهای شیمیایی شامل سولفاتمس (100 میکروگرم بر گرم ماده خشک بستر کشت)، نیتراتآمونیوم (150 میکروگرم بر گرم ماده خشک بستر کشت)، نیتراتمنیزیم (100 میکروگرم بر گرم ماده خشک بستر کشت) و مکمل زیستی باکتری ریزوبیوم (108 باکتری در هر میلی لیتر برای یک کیلوگرم اسپاون) و همچنین بسترهای کشت خاک اره، کلش گندم، باگاس نیشکر، کلش برنج و ضایعات صنایع روغنکشی زیتون و ترکیبی از آنها، جهت پرورش قارچ، مورد مطالعه قرار گرفتند. مقادیر نیتروژن اندام بارده قارچ در بستر کشت ترکیبی کلش گندم و ضایعات زیتون و بستر کشت غیرترکیبی خاکاره بهترتیب، 91/8 میلیگرم در 100 گرم وزن خشک و 6/2 میلیگرم در 100 گرم وزن خشک بود. همچنین مقدار ریبوفلاوین قارچهای حاصل از بستر کشت ترکیبی باگاس نیشکر و تفاله زیتون و بستر کشت غیرترکیبی خاکاره بهترتیب 9/4 میلیگرم در 100 گرم ماده خشک و 4/1 میلیگرم در 100 گرم ماده خشک ثبت شد. همچنین مرحله پنجهدوانی میسلیوم در بسترکشت ترکیبی کلش گندم با ضایعات زیتون در مدتزمان 2/16 روز انجام شد. نتایج نشان داد که عملکرد کل (مجموع سه چین) اندام میوهای در بستر کشت ترکیبی کلش گندم و تفاله زیتون غنیشده با نیتراتآمونیوم و بستر کشت غیرترکیبی خاکاره غنیشده با سولفاتمس به ترتیب 35/1862 و 90/840 گرم بود؛ بنابراین در این پژوهش بستر کشت ترکیبی کلش گندم و ضایعات صنایع روغنگیری زیتون که با نیتراتآمونیوم غنی شده بود، بستر مناسبی جهت تولید قارچ صدفی میباشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
داریوش رمضان
استادیار علوم باغبانی، گروه علوم باغبانی و فضای سبز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل
فاطمه مرادی پور
دانشجوی سابق دکتری علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان
محمدمهدی ضرابی
استادیار، گروه مهندسی علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره)، قزوین
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :